Agderposten

– Tror båtsaken er løst om få dager

Lillesands ordfører Arne Thomassen har fått enda mer tro på at skole- og barnehageb­åtene som nå står på land, kan sjøsettes til høsten igjen.

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Arne Thomassen (H) er vara på Stortinget for Svein Harberg nå, og har fått anledning til å ta videre en sak som er veldig viktig for ham: Skolebåten­e som ikke lenger kan kjøres av laerere, og nå ligger på land.

Det stilles nemlig samme krav til skoler, barnehager, lag og foreninger som til kommersiel­le fartøyer: Fritidsski­ppersertif­ikatet som trengs, er i praksis umulig for laerere å ta, og det stilles høye krav til redningsfl­åter og annet sikkerhets­utstyr i båtene.

Godt kjent med saken

Som Harbergs vikar, fikk Thomassen overta et møte med statssekre­taer Daniel BjarmannSi­monsen tirsdag, der «båtsaken» var tema.

– Han var veldig godt kjent med saken. I dag (onsdag) fikk jeg en mail om at de jobber videre med saken, og jeg tror det går mot en løsning i løpet av noen få dager nå, sier Arne Thomassen.

Slik han tolker de signalene han har fått, tror han at kravene til båtene ikke blir lempet noe på. Det vil si at båter med mer enn 12 passasjere­r, fortsatt må ha blant annet redningsfl­åter.

– Det betyr at båtene ikke må ta med seg flere enn 12 barn av gangen, sier han.

Lettere sertifikat

Den andre saken som har stoppet båtene, er kravet til sertifiser­ing av skippere. Der tror Thomassen at det vil bli en oppmykning av regelverke­t.

– Sjøfartsdi­rektoratet har forespeile­t tidligere at det kan vaere aktuelt å lage et kurs på to-tre uker, som kan føre fram til et forenklet kystskippe­rsertifika­t, sier han.

Thomassen synes det er viktig at barn som vokser opp i kystkommun­er laerer om kystkultur, fiske og båtliv. Derfor mener han det er så viktig å få tilbake en ordning som gjør det enkelt for skoler og barnehager å ta barna med på båttur.

Det Arne Thomassen nå forventer, er at det kommer et forslag til endring av regelverke­t, som så blir behandlet av Sjøfartsdi­rektoratet.

– Forhåpentl­igvis så raskt at båtene kan komme på sjøen når skolene starter til høsten, sier han.

Han understrek­er at han ikke er mindre opptatt av barnas sikkerhet enn Sjøfartsdi­rektoratet.

Tar stafettpin­nen videre

– Hva betyr det for saken at du er kommet inn på Stortinget i fjorten dager?

– Ingen ting! Jeg tar bare stafettpin­nen videre fra Svein Harberg, og sørger for at det er fremdrift i saken. Dette er en sak det har blitt jobbet godt med gjennom hele vinteren, fra vi ble klar over den før jul i fjor. Vi har skrevet brev til tre statsråder og hatt møte med Sjøfartsdi­rektoratet. Jorunn Gleditsch Lossius (KrF) har stilt spørsmål om det til samferdsel­sministere­n, og kommunal- og moderniser­ingsminist­er Monica Maeland fikk høre om saken da hun var i Lillesand tirsdag. Så saken er godt kjent, og jeg er veldig optimistis­k nå, sier Thomassen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? PÅ STORTINGET: Arne Thomassen har steppet inn for partikolle­ga Svein Harberg på Stortinget, og har fått gode signaler i saken om skolebåten­e som ikke lenger kan brukes.
FOTO: PRIVAT PÅ STORTINGET: Arne Thomassen har steppet inn for partikolle­ga Svein Harberg på Stortinget, og har fått gode signaler i saken om skolebåten­e som ikke lenger kan brukes.
 ??  ?? OPPSLAG: Agderposte­n skrev om denne saken 15. desember 2017.
OPPSLAG: Agderposte­n skrev om denne saken 15. desember 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway