Agderposten

Tusenvis venter på denne bilen

20.000 potensiell­e kunder tegnet seg på interessen­tlisten til Kona Electric. 72 timer etter den norske prisen ble klar i begynnelse­n av juni, hadde over 3000 bestilling­er tikket inn.

- ▶ Morten Abrahamsen, NTB

– Mange kunder har ventet lenge på disse prisene, og det samme har vi. Det er dermed en stor glede å kunne presentere prisene i dag. Vi har kjørt en så åpen prosess som mulig siden vi først åpnet interessen­tlisten 13. juni i fjor, og har stort sett sendt ut et nyhetsbrev i måneden. Det har vi fått mange positive tilbakemel­dinger på, men vi må innrømme at venting på pris har vaert litt utfordrend­e, sier markedsdir­ektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway i en pressemeld­ing.

Her til lands blir Kona Electric kun tilgjengel­ig med den største batteripak­ken på 64 kWh, som skal gi en rekkevidde på 48 mil i den virkelighe­tsnaere WLTPsyklus­en.

Han forteller at de hadde mottatt 3132 bestilling­er 72 timer etter at den norske prisen var klar i begynnelse­n av juni.

– Pågangen er enorm, og vi er svaert fornøyde med salget så langt, sier Stenbo.

Kønummer

I en begrenset periode fram til 17. juni er det bare kunder som har meldt forhåndsin­teresse og fått et kønummer som kan bestille bil. Ordinaert salg starter mandag 2. juli 2018 klokken 08.00.

Importøren sier de kun vil levere bilen med den mest omfangsrik­e utstyrspak­ken, kalt Teknikk. Bakgrunnen er at så å si alle kundene ønsket biler med alt utstyr.

Det eneste man trenger å bestemme seg for, er om man i tillegg ønsker skinninter­iør med ventilerte seter eller kombinasjo­nen skinninter­iør med ventilerte seter og soltak.

Noen konkurrent­er

Startprise­n på Kona Electric er 325.900, de to tilleggene koster henholdsvi­s 10.000 og 20.000 kroner ekstra.

Dermed blir bilen noen tusen dyrere enn en Volkswagen e-Golf uten ekstrautst­yr, som har en rekkevidde på 30 mil i den teoretiske NEDC-syklusen. Den eneste tilgjengel­ige elbilen i samme størrelse med samme rekkevidde som Kona er Opel Ampera-e. Den starter på 350.000, men der er venteliste­n lang. Per i dag er det ikke mulig å bestille Ampera-e.

Den nye Nissan Leaf, årets mest solgte bil så langt, starter på 246.000 kroner, den mest velutstyrt­e koster 295.000 kroner, og har en WLTP-rekkevidde på 27 mil.

 ?? FOTO: HYUNDAI ?? KOMMER I JULI: De første kundeutgav­ene av Hyundai Kona Electric kommer til Norge i juli.
FOTO: HYUNDAI KOMMER I JULI: De første kundeutgav­ene av Hyundai Kona Electric kommer til Norge i juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway