Agderposten

Bråstopp for Jervs medgang

Etter fire strake seirer har poengsanki­ngen bråstoppet for Jerv.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Et tamt Grimstad-lag tapte 0-1 i den utsatte kampen mot Tromsdalen onsdag kveld – tre dager etter 0-2-nederlaget mot Hamarkamer­atene.

Den beste nyheten fra Jervleiren i nord er at toppscorer Aram Khalili skal vaere tilbake til søndagens hjemmekamp mot Nest-Sotra.

– Det kunne gjerne ha vaert en 0-0-kamp, men vi kom ikke til altfor mange sjanser. Når vi slipper inn mål, så fortjener vi ikke bedre. Vi må prate sammen for å snu dette. Vi er blant annet nødt til å løpe mye mer, mente Jerv-stopper Espen Knudsen.

– Hvor mye savnet dere Khalili?

– Jeg synes Alexander (Lind) kriger godt. Det skorter heller på innleggene og prestasjon­ene våre på den siste tredjedele­n, mente Knudsen.

Jerv var tidvis fikse i banespille­t, men helt blodfattig­e foran vertenes mål inntil det var spilt 25 minutter.

Lind stusset ballen igjennom og Martin Hoel Andersen var noen tideler for sent ute til å tuppe ballen forbi keeper som hadde rust ut.

Frisparksj­anse

Jo Nymo Matland hadde en bra sjanse på frispark fra 18 meters hold. Ballen gikk en snau meter over tverrligge­ren til Jerv.

Minuttet før hvilen fikk Jervs sin første, virkelige målsjanse. Kristoffer Tønnessen fant Ulrik Berglann som sendte i vei et hardt skudd/innlegg. Ballen gikk to meter på utsiden av stolpen. Etter 53 minutter ropte hjemmepubl­ikummet på straffespa­rk etter at Vegard Lysvoll fikk en knuff i ryggen av Brice Wembangomo. Dommeren mente det fikk passere.

I løpet av ett minutt midt i omgangen hadde Tromsdalen to gode avslutning­er, men begge havnet i nettveggen.

Lurte seg forbi Tønnessen

Jerv var advart, men varsellamp­ene ble likevel ignorert. Like etterpå gikk Tromsdalen i føringen da Steffen Pedersen lurte seg på innsiden av venstrebac­ken Kristoffer Tønnessen og satte ballen sikkert i nettet.

Jervs måtte nå jage utlikning mot et kompakt Tromsdalen­lag, men som oftest var det fremdeles løskrutt i skytset fremover i banen. Et sjeldent unntak var skuddet til innbytter Isac Lidberg etter 82 minutter som tvang frem en keeperretu­r som til slutt ble avklart.

Jerv-toppscorer Aram Khalili, med fem seriemål til nå i år, ble spart mot Tromsdalen.

Spissen skal ikke vaere skadet, ifølge medisinsk ansvarlig Ron Astrup.

– Han er garantert spilleklar til helgen. Han blir hvilt i dag på grunn av tett kampprogra­m og belastning. Han trener hjemme, sa Astrup onsdag ettermidda­g.

– Hva sliter Khalili med? – Ikke annet enn at man ønsker en topp uthvilt Aram med ekstra overskudd til helgen igjen. Tre kamper på sju dager er tett, svarte Astrup.

Khalili stod over to seriekampe­r og én cupkamp i starten av sesongen på grunn av lårtrøbbel.

??  ?? NULLEN SPRAKK ETTER PAUSE: Jerv-keeper Øystein Øvretveit og resten av laget holdt Tromsdalen til 0-0 til pause, men midtveis i 2. omgang kom kampens eneste mål – til hjemmelage­t.