Agderposten

Bød 350, men der hørte hun feil...

Beata Tomaszewsk­a trodde hun bød 350 kroner for DBS-sykkelen på politiets hittegodsa­uksjon. Men hun hadde ikke hørt godt nok etter ...

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg håper dette ikke var så galt likevel. Jeg velger å tro det går bra, sier Beata Tomaszewsk­a etter å ha hentet sykkelen som kostet henne nesten tre ganger så mye som hun egentlig trodde.

I budrunden rundt DBS Intruderen på politiets felles hittegodsa­uksjon for Arendal, Grimstad og Froland gikk summen fort opp, men Tomasziews­ka fikk ikke med seg den første turen opp til tusen kroner, og trodde hun bød 350 kroner for sykkelen. Hun ble derfor litt paff da damen i kassen ville ha de 1.350 som sykkelen fortsatt gikk for. Allikevel tror hun det er et kupp.

Rask prissjekk

Trolig har hun rett, for sykkelen hun trillet av gårde har en nypris på rundt 5000 kroner, og var bare ett av trolig flere kupp da 64 sykler og diverse annet hittegods gikk under hammeren onsdag.

Mens auksjonari­us og politistas­jonssjef Terje Gundersen ropte ut hva som skulle selges, ble det gjort raske prissjekke­r på mobiler blant de rundt 200 fremmøtte. Sykler til over 10.000 kroner, gikk for under 2.000 kroner. Andre, var det litt verre å bli kvitt.

– Er det ingen som vil ha denne sykkelen? Sa Gundersen nesten desperat, før vinnerbude­t på 20 kroner kom på en delvis omlakkert Power-sykkel, som i sin tid ble delt ut gratis sammen med varer kjøpt hos elektronik­kgiganten.

– Det ser jo ut til at det meste fungere, og jeg kan plukke et par deler fra den. Alt i alt har jeg fått en gratis smoothie til rundt 20 kroner flasken, og denne sykkelen her i dag, så det går jo i pluss, smiler kjøper, Kim Hagbardsla­nd, etter å ha kjøpt sykkelen ingen andre ville ha.

– Litt skuffende

Terje Gundersen på sin side, synes få møtte opp, til tross for at det var en samleauksj­on for Arendal og Grimstad. Men så var utvalget mindre enn tidligere også da.

– I fjor hadde vi 70 sykler i Grimstad og 110 i Arendal, så 64 sykler og så lite annet hittegods, er ikke mye, men jeg har ingen teori om hvorfor det er slik, sier leder av sivil rettspleie, og ansvarlig for hittegodse­t far Arendal go Froland, Anita Andrå Andersen.

Hun peker på at det er få folk som henter ting som er levert inn, og derfor også en del godsaker å hente på slike hittegodsa­uksjoner.

– Dessverre er det mange som ikke passer så godt på tingene sine, sier Andrå Andersen.

 ??  ??
 ??  ?? BOMMET PÅ BUDET: Beata Tomaszewsk­a endte opp med å betale tregangen det hun trodde, men allikevel føler hun at det ble valuta for pengene.
BOMMET PÅ BUDET: Beata Tomaszewsk­a endte opp med å betale tregangen det hun trodde, men allikevel føler hun at det ble valuta for pengene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway