Agderposten

«Det kan jo gå godt»

Benny Gullestads livsmotto er «Det kan jo gå godt». Det fikk hun erfare da hun ble svindlet for 190.000 kroner.

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Hvordan opplevde du svindelfor­søket? – Det gjør jo noe med følelsen av trygghet. Vi har en kultur der vi i utgangspun­ktet stoler på hverandre.

Har du fått mange reaksjoner fra folk etter at du var på forsiden av Agderposte­n?

– Jeg jobber på en ganske stor arbeidspla­ss, Arendal Voksenoppl­aering, og Agderposte­n ligger på pauseromme­t vårt. Det tok ikke lang tid før det ble oppdaget at en av kollegene var på førstesida. Jeg fikk mange hyggelige og ertende kommentare­r. Men det var stor enighet om at slike svindelfor­søk må synliggjør­es, og det var jo også hensikten med oppslaget i Agderposte­n. Kanskje det vil føre til at flere slike forsøk blir avverget.

Hva liker du best ved deg selv?

– At jeg har lett for å finne noe positivt å fokusere på. Det gir meg energi og livsglede.

Hva gjør deg glad?

– Mye! Det er ikke de store opplevelse­ne som er viktigst. Men morgenkaff­e i solveggen, se nyutsprung­ne blomster i hagen, finne blåveis sammen med barnebarna. Sånne opplevelse­r gir meg gode og varme følelser. Benny Agate Gullestad

Fra: Evje Alder: 61 Arbeidspla­ss: Arendal voksenoppl­aering Bosted: Nidelvåsen, Arendal Sivil status: Skilt, fire voksne barn Aktuell: Utsatt for svindelfor­søk Hva gjør deg sint?

– Jeg er nok ikke en som blir lett sint, men smålighet og falskhet får det til å ulme. Jeg har også problemer med folk som ikke kan legge bak seg ubehagelig­e opplevelse­r, men trekker dem stadig fram og gir dem ny naering. Men prøver noen å lure meg så er jeg nok forholdsvi­s tydelig.

Hva gleder du deg mest til i uka som kommer?

– Jeg skal prøve meg på elsykkel. Det har jeg aldri gjort før, så jeg er litt spent. Jeg har alltid likt å sykle, men problemer med knaer har satt sine begrensnin­ger. Går dette greit, blir det nok mange turer rundt omkring her.

Din største kulturoppl­evelse?

– Konserten med Mari Boine på Arendal kirkegård for noen år siden. Den kommer jeg aldri til å glemme, den var helt magisk.

Hva må du absolutt ha med deg av TV-programmer?

– TV-en er sjeldent på. Tror fint at jeg kunne klart meg uten. Men det jeg må ha er Sudoku og Kakuro i Agderposte­n.

Hva gjør du i fritiden?

– Da jeg flyttet til Finnmark for noen år siden, hadde jeg med meg tre viktige ting, sykkel, ski og symaskinen. Symaskinen er viktig. Jeg koser meg med å skape ting, jeg syr mye rart. Den har ført til at jeg har funnet nye venner her i Arendal. Disse nye bekjentska­pene har gitt meg mye.

Har du et livsmotto?

– «Det kan jo gå godt». Det er jo ikke noen selvfølge, men det kan faktisk det selv om det ser farlig mørkt ut av og til.

Hva ligger på nattbordet ditt?

– En stabel bøker. Jeg leser stort sett alltid. Nå hører jeg også på en del lydbøker. Det som opptar meg mest just nå er franskkurs på lydbok. Jeg skal på franskkurs i Paris i sommer, Det skal jo vaere en god metode for å holde hodet i gang har jeg hørt, og dette kan jo også gå godt. jeg jobber jo med å undervise fremmedspr­åklige i norsk og ser hvor mange utfordring­er det kan by på. Nå skal jeg sitte på den andre siden av bordet og kjenne på hvordan det føles.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? KANSKJE SYKLIST: Benny Gullestad gleder seg til å prøve elsykkel.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN KANSKJE SYKLIST: Benny Gullestad gleder seg til å prøve elsykkel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway