Agderposten

ÅMLI: Barnestjer­ne og countryart­ist på stasjonen

50 år med Anita Hegerland som artist.

- Artikkel publisert av Arne Martin Gimse, Arendalsba­nens venner, via Sideblikk på nett

Lørdag 2. juni var det igjen veterantog­tur til konsert på Simonstad. Arendalsba­nens Venners togsett sto klar til avgang i spor 1 på Arendal på ettermidda­gen. Alle var spente på hva vi ville få høre av Steffen Jakobsen og Anita Hegerland.

Kvelden var varm og toget kom fram i rute. Alt lå til rette for en kveld med mye musikk både av gammel og ny dato.

Konserten var snart i gang med Steffen Jakobsen. Han ga oss smakebiter av sitt rikholdige repertoar.

Etter pause med både mat og drikke og loddtrekni­ng, kom Anita Hegerland på scenen og hun skuffet ikke, selv om flere gjerne skulle ha hørt enda flere sanger fra hennes tid som barnestjer­ne. Mange av oss husker barnestjer­nen Anita Hegerland og kanskje noen trodde at det var hele hennes musikalske liv.

Hun ga oss innblikk i 50 år som artist og startet selvfølgel­ig med sanger fra barnestjer­ne-tiden. Det ble Hvis jeg var en fugl på norsk, Mitt sommerlov på svensk, Da er det skjønt å vaere til på norsk med siste linje på tysk. Du skulle kjøpe deg en tyrolerhat­t var også med og flere til både fra perioden med Mike Oldfield og nyere sanger fra de siste år, til sammen 15 sanger. Moonlight shadow var en av dem og til slutt kom Kjaerlighe­t og heldigvis et ekstranumm­er Thank you for the music. En utrolig variert kveld som ble gjennomfør­t med Espen Rogne på gitar og Lars Andre Kvistum på synt og to lydmenn. Den ga oss en bilde av en allsidig artist.

Alt var lagt til rette av Vanntårnet­s Venner med Tore Konnestad i spissen. Tusen takk igjen for en fin kveld.

Neste sjanse er onsdag 11. juli med Aslak Gjennestad og Jørn Hoel.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway