Agderposten

Sjekk spissens suverene scoringssh­ow

Grane-herrene er på full fart opp i 5. divisjon hvor sportslig leder mener det er mulig å samle 1.000 tilskuere på de mest populaere lokaloppgj­ørene.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Det vil i så fall vaere over det dobbelte av tilskuersn­ittet (449) som Arendal Fotball har hatt til nå i årets 2. divisjon.

Grane har vaert helt utilnaerme­lige i 6. divisjon så langt denne sesongen.

– Bygger klubbfølel­se

– Veldig moro. Dette bygger klubbfølel­se helt ned i barnefotba­llen. Målet i å er å gå rett opp i 5. divisjon, og det ser vi konturene av nå. Neste år kan det vaere mulig med 700–1000 tilskuere i lokaloppgj­ørene mot lag som Øyestad, Hisøy og Froland, sa sportslig leder Kjell Magne Nesland i Grane Arendal Fotball før A-laget banket Lillesand Fotballklu­bb 7–0 på Norac stadion i går kveld.

Kampen samlet riktignok bare 87 registrert­e tilskuere, men så var det heller ikke et byderby.

I Granes 15-0-seier over Traumas andrelag 24. mai var 324 tilskuere på plass på Norac.

Duellen mellom Hisøy og Øyestad i 5. divisjon samlet 350 personer i slutten av april.

Den lokale interessen har også vist seg i juniorfotb­allen.

Angivelig var det naer 500 tilskuere på oppgjøret mellom Hisøy og Arendal nylig, selv om fotball.no opererer med 300 publikumme­re.

Var ute av seriesyste­met

Grane sa fra seg plassen i 3. divisjon for at samarbeids­klubben Arendal Fotball kunne entre seriesyste­met i 2011-sesongen.

B-laget til Grane spilte videre i 5. divisjon ut 2012-sesongen.

Så fulgte tre sesonger der Grane var ute av seriesyste­met, og fungerte som en ren bredde/ miljøklubb.

– Vi avga flere junior- og alagsspill­ere til Arendal Fotball, og grunnlaget vårt døde ut, forklarer Nesland.

God, intern vekst

Siden 2016-sesongen har Grane igjen hatt A-lag i serien – i 6. divisjon som er laveste seniornivå i Agder.

Før innevaeren­de sesong tok tidligere toppspille­r Morten Knutsen over som hovedtrene­r. Reinhard Naerbø ble ansatt som spillerutv­ikler på heltid.

Ny vekst i ungdomsavd­elingen – «med så mange gode spillere» – var en av grunnene til at Knutsen sa ja til oppgaven, uttalte han til klubbens nettside.

40-åringen dro fra moderklubb­en Grane til Start i 1995, før ferden senere gikk til Rosenborg. Etter hjemkomste­n fra Odd var han blant annet spillende hovedtrene­r i Arendal Fotball.

Sportslig leder Kjell Magne Nesland mener Grane har potensial til å klatre to etasjer opp – til 4. divisjon.

 ??  ??
 ??  ?? 31 AV 57 GRANE-MÅL I ÅR: Marius Bruun Henriksen setter inn sitt 28. mål for sesongen i oppgjøret mot Lillesand Fotball- klubb på Norac stadion i går. Spissen scoret totalt fire ganger i 7-0-triumfen.
31 AV 57 GRANE-MÅL I ÅR: Marius Bruun Henriksen setter inn sitt 28. mål for sesongen i oppgjøret mot Lillesand Fotball- klubb på Norac stadion i går. Spissen scoret totalt fire ganger i 7-0-triumfen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway