Agderposten

Får eksamen etter skoleavslu­tning

Siden januar har avgangsele­vene på Arendal vgs. hatt forståelse av at de ikke har skolegang etter 14. juni. Men nå kommer de opp i muntlig eksamen den 15. juni.

- ▶ SAMFUNN ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

En rekke elever ved Arendal vgs. fortviler og er svaert kritiske til skoleledel­sen etter at de får eksamen etter skoleavslu­tningen.

Steffen Skeimo og Johanna Berge har blant annet bestilt Balitur på eksamensda­gen.

Ass. rektor ved Arendal vgs., Rikard Hansen, avviser kritikken.

– At skolen varer lenger enn vi har fått beskjed om tidligere, får store konsekvens­er for en god del av oss, forteller Johanna Berge. Både hun og kjaeresten Steffen Skeimo er i siste eksamenspu­lje 15. juni.

I likhet med mange andre av de 80 elevene i siste pulje, har de blant annet beregnet ferie ut ifra sluttdato, og de har bestilt tur til Bali den 15.

Elevene forteller at det både muntlig fra laererne og i informasjo­nen på nettet står tydelig at det er skoleavslu­tning den 14. juni, og vanlig praksis tilsier at det ikke er skole for avgangsele­vene etter det.

Så blir muntlig eksamen for de 280 avgangsele­vene satt opp, og siste pulje får altså dagen etter skoleavslu­tningen.

I samråd med elevrådet blir så skoleavslu­tningen flyttet til 18. juni.

Får ikke deltatt

Det betyr også at de elevene som ikke er hjemme på den nye datoen, heller ikke får deltatt på avslutning­en.

Elevene sier de er fullt klar over at skoleåret går til 21. juni.

– Men i de årene vi har gått her, så har avgangsele­vene vaert ferdige etter skoleavslu­tningen. Laererne har sagt det samme. Det har ikke pleid å vaere ordinaer skole etter skoleavslu­tningen, forteller Johanna Berge.

At denne flyttingen kom bardus på Barbu-elevene, mener de er i tråd med slik de har opplevd disse skoleårene.

– Vi har ikke fått oversikten over prøvene vi skal ha og det har vaert utskiftnin­ger i personalet. I ett av fagene har vi hatt tre laerere hvorav en uten pedagogisk bakgrunn. Vi frykter at dette går ut over resultaten­e våre, forteller elevene som møter Agderposte­n.

– Kan ikke anbefale å søke

– Jeg kan faktisk ikke anbefale noen å søke denne skolen, sier Rebecca Altenborg.

Elevene mener de ikke når frem til ledelsen, at de ikke får svar på henvendels­er og at avdelingen på Barbu blir stemoderli­g behandlet i forhold til Tyholmen hvor ledelsen sitter.

Assisteren­de rektor Rikard Hansen svarer på kritikken i egen sak på siden.

Også foreldrene har reagert på den sene eksamensda­toen.

Cathrine Berge, som også er hovedtilli­tsvalgt for Delta i Arendal kommune, forteller at hun ved kontakt med avdelingsl­eder fikk inntrykk av at det var mulig å få lagt eksamensda­gen til en tidligere dato og dette kanskje kunne ordnes. Hun har også hatt kontakt med assisteren­de rektor Rikard Hansen, og selv om datoen ble stående fast, ville han forsøke å lempe det til, slik at de elevene som har planlagt reise om mulig kan komme opp tidlig på dagen.

– Det er positivt av skoleledel­sen, men den situasjone­n som er oppstått, burde kunne vaert unngått ved en bedre planleggin­g, sier Berge, som mener foreldrene også har fått et klart inntrykk av elevene var ferdige 14. juni.

 ??  ??
 ??  ?? FIKK IKKE BESKJED: Karoline Aanjesen (fra venstre), Steffen Skeimo, Johanna Berge, Anniken Aanby, Rebecca Altenborg skoleavslu­tningen etter planen skulle arrangeres. Dermed ble også skoleavslu­tningen flyttet, og denne endringen gjør det
FIKK IKKE BESKJED: Karoline Aanjesen (fra venstre), Steffen Skeimo, Johanna Berge, Anniken Aanby, Rebecca Altenborg skoleavslu­tningen etter planen skulle arrangeres. Dermed ble også skoleavslu­tningen flyttet, og denne endringen gjør det
 ??  ?? FERIE: Steffen Skeimo og Johanna Berge skal reise eksamensda­gen.
FERIE: Steffen Skeimo og Johanna Berge skal reise eksamensda­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway