Agderposten

Nå synker tempen (litt)

Nei da, det blir ikke kaldt, men mot slutten av neste uke kommer trolig ikke temperatur­en langs kysten over 20 grader.

-

– Det er fortsatt et godt sommervær, forsikrer statsmeteo­rolog Terje Alsvik Walløe.

Men han innrømmer at i forhold til hva som nesten er for normalen å regne nå, blir det kjøligere utover i neste uke.

Det kan faktisk også komme noen regnbyger.

– Det kommer noen fuktige luftmasser søndag ettermidda­g som kan sneie innom Aust-Agder, så dersom det blir regn, er det sent søndag og tidlig mandag. Mulig også enkelte byger tirsdag, men utover uka er det ikke noe som tyder på nedbør, forteller Alsvik Walløe.

Han beregner at temperatur­en vil ligge på 17–19 grader langs kysten, og at det i inn- landet kan kommer over 20 grader.

Vi skal heller ikke bli plaget med for mye vind, det har vært lite solgangsbr­is så langt, noe som har gitt vindstille fine ettermidda­ger.

Det skal i hovedsak fortsette, selv om det mot slutten av uka blir mye sørvestlig vind, slik det ofte er om sommeren.

Men hvor lenge varer denne gode tilstanden?

– Det er det ikke mulig å si noe fornuftig om. At det har vært usedvanlig fint i mai og så langt i juni, betyr verken det ene eller andre. Det er like ofte at varm mai og juni også gir fine dager videre utover sommeren, og det er like stor sannsynlig­het for at det en blir mer urolig og kaldere værtype, sier statsmeteo­rologen.

Så trolig er det gamle rådet om å nyte været mens det er her, like gyldig som alltid.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? KAN VARE: Slik var det på Storesand forrige helg. Det behøver ikke bli så mye dårligere fremover heller.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD KAN VARE: Slik var det på Storesand forrige helg. Det behøver ikke bli så mye dårligere fremover heller.
 ??  ?? KAN NYTE GODT VANN: Jon Albretsen i Flødevigen mener temperatur­en kan holde seg så lenge det ikke kommer fralandsvi­nd.
KAN NYTE GODT VANN: Jon Albretsen i Flødevigen mener temperatur­en kan holde seg så lenge det ikke kommer fralandsvi­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway