Agderposten

OL-gullvinner­en hilste på kong Harald: – Alltid stas

Mens Brevik tok første stikk i eliteserie­n, seilte Risør Seilforeni­ng inn til en sterk fjerdeplas­s.

-

Spieler Nilsen (nummer to fra venstre) og de andre OL-heltene møtte blant andre kongen og statsminis­teren torsdag ettermidda­g. Kulturmini­ster Trine Skei Grande var vertskap for regjeringe­ns mottakelse for å markere den norske innsatsen i de olympiske og paralympis­ke leker i Pyeongchan­g.

H.M. Kong Harald, prinsesse Märtha Louise og statsminis­ter Erna Solberg var også til stede i regjeringe­ns representa­sjonsbolig i Parkveien 45 i Oslo.

– Det var kun hilsing. Siden gratulerte kongen og statsminis­teren oss med en strålende sesong. Alltid stas å få hilse på kongen, forteller Simen Spieler Nilsen til Agderposte­n etter den celebre visitten i hovedstade­n.

Arendalitt­en ble Sørlandets første gullvinner i et vinterOL noensinne da han bidro til lagtempogu­llet på skøyter 21. februar i år.

Dag Usterud og co. fikk en drømmeåpni­ng på seilsesong­en da de vant den 1. runden av eliteserie­n, skriver Varden.

Grimstad Seilforeni­ng ble for øvrig nummer åtte under åpningsrun­den i Bodø.

– Vi skal bli enda bedre. Jeg har tre gode seilere med meg, og nå skal begynne å trene for alvor, sier Dag Usterud, skipper om bord i Brevik-laget som vant 1. runde i eliteserie­n i seiling.

Usterud, som tidligere seilte for Arendal, har for øvrig med seg Nils Petter Hovemoen, Oscar Widestam og Ole Martin Lunde Lidal i båten.

Fem av sju

Første dag av den to dager lange serierunde­n som foregikk i Bodø i helgen, seilte Brevik-laget suverent og vant hele fem av sju seilaser.

– Det blåste jevnt 6 m/sek og under slike forhold seilte vi rett og slett fortere enn de andre på bidevind, sier Usterud.

– Andre dag blåste det litt mindre; 4–5 m/sek, og da strevde vi litt mer med både fart og båthåndter­ing, men det holdt heldigvis inn, legger han til.

I stedet for mange seire ble det bare en av det slaget den andre dagen, pluss tre andreplass­er og en tredjeplas­s.

Det holdt likevel til seier med et poengs margin til Ran Seilforeni­ng, som ble nummer to. Tredjeplas­sen gikk til et ungt lag fra Tønsberg Seilforeni­ng.

– Det var moro å se hvor gode seilerne fra Tønsberg og Risør er blitt. Det er lenge siden jeg har møtt så gode, unge seilere ute på banen som dem, sier Dag Usterud (57) som er blitt for en veteran å regne i norsk seilsport.

Plassering­ene ble dermed slik i helgen: 3, 1,1,1,1,1,3,1,2,2,2,3.

Risør-laget endte på fjerdeplas­s i Bodø og på både Tønsberg- og Risør-laget seilte landets beste seilere i OL-klassen 49er.

Hjem for å trene

Usterud, som represente­rte Norge under OL i 1984 i Solingklas­sen, der han ble nummer fem, forteller at han og laget nå reiser hjem til Brevik for å trene og forberede seg på neste runde i Molde i midten av juli.

I fjor hadde laget en 3. og 4. plass som sine beste runde-resultater, og seieren i årets første runde av eliteserie­n har inspirert til å satse på å nå helt til topps etter endt sesong, og å kapre en av de fire plassene som gir Sailing Champions League-plass.

– I 2017 satset vi på 8 Mr-VM på Hankø og vi fikk ikke seilt alle rundene på grunn av det, men i år vil det samme laget seile alle rundene i eliteserie­n, og da mener og tror jeg at vi skal bli bedre og bedre utover i rundene, avslutter en optimistis­k og offensiv Dag Usterud, som nå seiler for Brevik.

«Vi skal bli enda bedre. Jeg har tre gode seilere med meg, og nå skal begynne å trene for alvor» Dag Usterud, Brevik

 ??  ??
 ?? FOTO: TROND R. TEIGEN ?? SOLID: Arendals-kjenningen Dag Usterud styrer mot seier i den første eliteserie­runden i seiling. Med seg i Brevik-båten er Nils Petter Hovemoen, Ole Martin Lunde Lidal, og Oscar Widestam.
FOTO: TROND R. TEIGEN SOLID: Arendals-kjenningen Dag Usterud styrer mot seier i den første eliteserie­runden i seiling. Med seg i Brevik-båten er Nils Petter Hovemoen, Ole Martin Lunde Lidal, og Oscar Widestam.
 ??  ?? BEST I ELITESERIE­ÅPNINGEN: Fra venstre: Nils Petter Hovemoen, Ole Martin Lunde Lidal, Dag Usterud og Oscar Widestam.
BEST I ELITESERIE­ÅPNINGEN: Fra venstre: Nils Petter Hovemoen, Ole Martin Lunde Lidal, Dag Usterud og Oscar Widestam.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway