Agderposten

Steffen fikk ja på Galdhøpigg­en

De fant bokstaveli­g talt tonen og holdt på den. Resten av livet skal gå i duett for Steffen Jacobsen og Esther Falck. Det første Idol-paret som går til alters.

- ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Gjennom Idol ble Steffen Jakobsen (28) fra Grimstads skoger kjent for hele landet med sin varme bassrøst.

Med det ingen visste, var at Amors piler hadde truffet hjertet til «Bamsen fra Grimstad». Hardt og presist. Og like presist hadde pila truffet en annen Idoldeltak­er.

For blant sangtalent­ene i 2012-13-sesongen var også ei fager møy fra Arendal: Esther Falck (den gang 19).

– Skjedde av seg selv

– Vi kjente ikke hverandre før Idol, og det var ikke så voldsomt med én gang, men det gikk rolig framover og så skjedde det bare av seg selv etter et par måneders tid, sier den sindige sørlending­en til Agderposte­n.

Vi har fått tak i ham på tråden, i den hektiske innspurten før bryllupet skal stå. Lørdag 23. juni, på selveste sankthansa­ften, vil de love hverandre evig troskap i Fjaere kirke.

Steffen virker ikke stresset, bare glad og forventnin­gsfull – og deler gjerne det spesielle frieriet med oss:

På kne i snøen

– Frieriet skjedde faktisk på Galdhøpigg­en i fjor sommer, på det aller høyeste punktet. Det var masse folk der som skulle ta bilder, så jeg ventet til alle hadde knipset bildene. Det var bare ei dame som aldri ble ferdig, men jeg kunne ikke vente lenger, så gikk jeg ned på kne og spurte, forteller Steffen.

Esther hadde ingen anelse, men han fikk svaret han håpet på.

– Det var alt på ein gang av følelser, sier Steffen.

Det magiske øyeblikket ble fanget på kamera av et vennepar som gikk turen til Norges topp sammen med dem.

På vei ned Styggbreen ble det selvsagt kjent i turfølget at noe helt spesielt hadde skjedd i rastepause­n.

– Ei dame i følget fortalte at hun hadde stått på nøyaktig samme plass og blitt fridd til 20 år siden. Hva er sjansen for det, liksom, spør Steffen.

Ringen brant i lomma

Fjellglade Esther og Steffen hadde vaert i Jotunheime­n også sommeren før, da gikk de over Besseggen. Da de planla sommerferi­en i fjor vår, tok tanken form:

Han ville fri når de to var sammen så høyt oppe som det går an å komme. I bilen på vei fra Grimstad til Lom, lå ringen løst i bukselomma, «uten noe rundt», forteller Steffen. I hytta de leide falt den ut av lomma og på gulvet, men Esther oppdaget det heldigvis ikke. Før de var på 2.469 meter over havet.

Har gått ned 60 kilo

Siden våren 2013 har de to sangfuglen­e holdt sammen i tykt og tynt. Bokstaveli­g talt.

Som 23-åring i Idol veide Steffen over 160 kilo. Nå spretter han rundt i joggesko og på landeveiss­ykkel. Hva skjedde med Bamsen fra Grimstad?

– Jeg bestemte meg for å legge om livsstilen, og har gått ned om lag 60 kilo, men nå har det stoppet opp. Det krever jo litt å holde dette skroget oppe også, sier Steffen (195 cm på strømpeles­ten).

Livstilsen­dringen har selvsagt kostet svette og selvdisipl­in, men var nødvendig:

– Jeg la på meg. Mye. Nå er jeg snart tilbake til sånn jeg egentlig er, sa Steffen da vi møtte ham i treningsse­nteret vinteren 2016.

– En skvett øl av og til

Kort sagt gikk han på en beinhard diett og et strengt treningsre­gime. Nå har vekta for lengst stabiliser­t seg rundt 100 kilo, et sunt nivå, og han tillater seg utskeielse­r. Jeg er konsekvent på hva jeg eter og føler jeg kan ete akkurat hva jeg vil, men jeg utelukker en del av det ekstra jeg åt før, sier Steffen, og legger til:

– Jeg har ikke behov for brus, jeg drikker kaffe og vann og en liten skvett øl av og til. Jeg jogger ofte og sykler litt. Det er bare den gamle husmannsre­gelen «alt må måte».

Hører på «kjerringa»

Selveste sankthansa­ften vil han vente ved alteret i blå dress når Esther skrider opp kirkegulve­t.

Vi får vite at det er Fjaere kirke, men ikke hvilket lokale bryllupsfe­sten skal holdes i.

– Kjerringa sa jeg fikk ikke lov å si det, svarer Steffen.

– Så du har begynt å kalle henne kjerringa allerede?

– Ja, hehe, det har jeg gjort lenge, det. Vi holder på med no skjelling og smelling her også, så vi får testa alle grensene. Det er sånn det er, det her; vi er super-sta begge to, men det går fort over, Jeg er meg sjøl 100 prosent med henne. «Merry me»

Artistpare­t har opptrådt sammen en rekke ganger de siste fem årene, men på bryllupsfe­sten blir det venner som står for live-musikken.

Der kan det hende gjestene får høre dem synge Esthers nydelige coverversj­on av Train’s «Merry Me» med Steffen på gitar.

– Er du klar for neste kapittel i livet nå?

– E e klar for det meste!

 ??  ??
 ??  ?? FRIERIET: – Det var alt på ein gang av følelser, sier Steffen Jacobsen om øyeblikket da han sto påtoppen av Norges tak med sin elskede Esther, fem år etter at de to møttes i Idol. Her tok han mot til seg og gikk ned på kne i snøen – og fikk det svaret han håpet på. Bildet er tatt i sekundene etter frieriet, av et vennepar de gikk turen sammen med.
FRIERIET: – Det var alt på ein gang av følelser, sier Steffen Jacobsen om øyeblikket da han sto påtoppen av Norges tak med sin elskede Esther, fem år etter at de to møttes i Idol. Her tok han mot til seg og gikk ned på kne i snøen – og fikk det svaret han håpet på. Bildet er tatt i sekundene etter frieriet, av et vennepar de gikk turen sammen med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway