Agderposten

Bolig i England selges med «utsikt» til Arendal

Boligannon­sen i Cornwall klarer neppe å holde det den lover.

- ▶Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Det gamle rådhuset i Truro, Cornwall i England gjøres for tiden om til leilighete­r.

Et relativt stort byggeprosj­ekt i den lille byen med 19.000 innbyggere helt vest i England.

Likevel – så langt – ingen sak for Agderposte­n.

Kjent utsikt

Men se litt naermere på bildet øverst i denne artikkelen. Ser du noe kjent med utsikten i annonsen?

Jada, du har helt rett! Utsikten er fra Arendal, eller naermere bestemt viser bildet noe av Hylleveien, Nesheia og deler av Tromøya i Arendal.

Leilighete­n med tre soverom i det gamle rådhuset i Truro bringer altså løfter om en utsikt fra Arendal. Slett ikke verst.

– Et kompliment

– Det kan nok bli en skuffelse for den som kjøper leilighete­n, sier en lattermild turistsjef i Arendal, Monica Lunøe Rand.

Hun tar bildejukse­t som et kompliment på vegne av byen.

– Vi har en fantastisk utsikt her i byen, det er det ingen tvil om. Jeg skjønner godt at de har lyst på den, sier hun.

Turistsjef­en forteller at flere cruiseturi­ster sammenlign­er innseiling­en til Arendal med den franske rivieraen.

En god latter

– En cruisebåtk­aptein sa her forleden at han synes Arendal hadde en av verdens vakreste innseiling­er, og det er det tydeligvis flere som synes, sier Lunøe Rand.

Agderposte­n har gjentatte ganger de siste dagene forsøkt å komme i kontakt med eiendomsme­gleren for leilighete­n i Cornwall, både på telefon og e-post.

Mandag ved 11.30-tiden fikk vi følgende svar fra meglerhuse­t: «We have sent this email onto the developer who provided the marketing material who we hope will be in touch with you».

Ville ikke skjedd i Norge

Hos eiendomsme­gleren Aktiv i Arendal fikk de ansatte seg en god latter da de fikk se annonsen mandag morgen.

– Jeg måtte vise den til kollegene mine her. Vi ble litt satt ut, men fikk oss en god latter, sier daglig leder og partner Leif Chr. De Presno til Agderposte­n.

Han er klar på at lignende juks trolig aldri kunne skjedd i Norge.

– Det er et strengt regelverk for markedsfør­ing av boliger til salgs i Norge. Her kan man jo nesten bli kritisert hvis man manipulere­r frem litt ekstra godvaer på bildene, men det å endre en utsikt ville vaert helt uhørt. Men jeg vet at dette er en mindre regulert bransje i andre deler av Europa, sier han.

Håper på andre kvaliteter

– Det blir jo som om vi skulle funnet utsikt i Spania til en bolig på Myra. For å si det sånn, jeg håper denne leilighete­n i England har andre kvaliteter enn utsikten, sier megleren.

Han forteller at meglere ofte må simulere utsikt når man lager fotomontas­jer for prospekter. Altså boliger som ennå ikke er bygd.

– Men hensikten er alltid at det skal vaere så reelt som mulig. Det skal vise hvordan det kommer til å bli. Både fordi kunden skal få et riktig bilde, men også fordi vi kan bli stilt til ansvar for dette i etterkant, sier De Presno.

 ??  ??
 ??  ?? UTSIKT TIL ARENDAL: Et lite stykke Arendal midt i Cornwall? Det er i hvert fall hva boligannon­sen bringer løfter om. (Foto: Skjermdump fra annonsen)
UTSIKT TIL ARENDAL: Et lite stykke Arendal midt i Cornwall? Det er i hvert fall hva boligannon­sen bringer løfter om. (Foto: Skjermdump fra annonsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway