Agderposten

Høyre-styret vil ha mistillit vurdert

- Diskutert gjennom året – Har ikke konkludert Politikere i personalsa­k pyb@agderposte­n.no

Høyre er det største opposisjon­spartiet i Grimstad, og har 6 av 35 representa­nter i kommunesty­ret. Agderposte­n har fått tilgang til vedtaket som ble sendt til gruppelede­r Trond Erik Bognø etter styremøtet for 10 dager siden.

Slik lyder punkt 8 i referatet fra møtet:

«Div. det er ønske fra styre om at kommunesty­regruppen vurderer mistillits­forslag mot rådmannen. Dette er også noe som har blitt formidlet som ønske fra flere medlemmer», fremkommer det.

Leder Kristian Tønnesøl i Grimstad Høyre begrunner det dramatiske styrevedta­ket slik overfor Agderposte­n:

– Høyres styre har hatt saken oppe til diskusjon på møter gjennom året. Dette gjorde at styret 4. juni ønsket å be gruppa vurdere mistillit. Da de kjenner saken og styrer politikken mellom valgene, uttaler han.

Vedtaket er gjort mandag i forrige uke. Altså flere dager før nyheten om oppsigelse­n av varsler og økonomisje­f Helge Moen sprakk, og før den ukjente PwC-kontrakten plutselig dukket opp som sak i offentligh­eten.

PwC-kontrakten kan ifølge kontrollut­valgets sekretaria­t legge juridiske hindringer i veien for utvalgets muligheter til å få tak i en usladdet versjon av et omstridt leverandør­kontrolldo­kument. VEDTAKET: Styremøtet i Høyre ble holdt i kommunesty­resalen på rådhuset. 11 fremtreden­de medlemmer var til stede, deriblant partiveter­an Tor Eriksen. Det fremkommer av referatet at blant andre gruppelede­r Bognø hadde meldt forfall.

– Vi har hatt et drøftingsm­øte, men ikke konkludert i saken. Det er veldig viktig å understrek­e at styrets henvendels­e kom før økonomisje­fsaken, og at det ikke er noen sammenheng mellom styrets henvendels­e og økonomisje­fsaken, understrek­er gruppelede­ren.

Rådmannen ønsker selv ikke å uttale seg om vedtaket i Høyres styre.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette, svarer hun i en epost.

Nybø Solheim var på plass på rådhuset i Grimstad i oktober 2016. Hun fikk helsekjøps­aken midt i fanget, og har senere fått mye kritikk for måten hun har håndtert den og de kommunalt ansatte varslerne Moen og Ragnar Holvik på.

Oppsigelse­n av varsler og økonomisje­f har skapt kraftige reaksjoner i leserinnle­gg i lokalavise­ne og i sosiale medier etter at Agderposte­n brakte nyheten forrige fredag. GRIMSTAD-RÅDMANN: Bognø har selv sittet i en styringsgr­uppe, initiert av rådmannen, i forbindels­e med personalsa­ken mot Moen. Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) er også med i styringsgr­uppen.

Flere har reagert på toppolitik­ernes involverin­g i personalsa­ken. Ifølge Høyres gruppelede­r vil ordføreren komme med en redegjørel­se i kommunesty­ret kommende mandag om styringsgr­uppens engasjemen­t.

Rådmannen opplyste til Agderposte­n i mars at konsulents­elskapet Tinia AS var blitt engasjert for å faktaunder­søke saken etter at de var kommet to arbeidsmil­jøklager.

Så kom varsel om oppsigelse. Den endelige oppsigelse­n mottok Helge Moen i forrige uke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway