Agderposten

Større kjøpergrup­pe

-

Det er vanskelig å si konkret hvor stor effekt en utleiedel har på boligens verdi, ifølge Carl O. Geving, administre­rende direktør i Norges Eiendomsme­glerforbun­d. Han tror likevel at en mulighet til å leie ut vil gi flere interessen­ter.

– Muligheten for løpende leieinntek­ter kan vaere avgjørende for potensiell­e kjøpere, og dermed kan selger få flere budgivere, sier han, og minner om at du som regel må søke hvis du ønsker å lage en utleiedel.

– Det kommer litt an på hvordan man lager utleiedele­n, og hvor tett den henger sammen med hovedleili­gheten. Det kan også vaere begrensnin­ger i gården om det er lov til å gjøre dette. I noen tilfeller vil da kostnaden ved ombygging vaere høy, og dette må man ta inn i totalregne­stykket, sier Geving.

Forutsatt at utleiedele­n er godkjent, vil den imidlertid kunne øke verdien på leilighete­n, mener Christian Vammervold Dreyer, administre­rende direktør i Eiendom Norge.

– Med større kjøpergrup­pe vil man kunne få en verdiøknin­g, sier han.

Flere faktorer spiller inn på hvor mye en utleiedel vil øke verdien på leilighete­n, som hvor høy leiepris du kan ta, og hvor enkelt det er å få leid ut.

– Utenfor de største byene kan det vaere vanskelige­re. Dette er vurderinge­r boligkjøpe­r og bankene gjør, sier Dreyer.

Verdieffek­ten vil vaere sterkest i områder der etterspørs­elen etter utleieboli­ger er høyere enn tilbudet, tror Geving.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway