Agderposten

Fra gardinkran­gel til servostrid om 7000 kr

En krangel om 7.000 kroner er havnet på Steffen Rogstads dommerbord i Aust-Agder tingrett.

- ▶Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Sist tingrettsd­ommer Steffen Rogstad forsøkte å løse en ellevill krangel, var da en hytteeier på Lyngør hengte opp en stor gardin for å skjerme for naboens innsyn.

Men samtidig skjermet den også for utsikten mot det vakre havgapet i øst.

7.000 kroner

I krangelen om gardinen – som til slutt endte med forlik, måtte tingrettsd­ommer Steffen Rogstad bruke en hel dag på Lyngør for å få avgjort saken.

Nå har han denne gang brukt nesten en hel dag på en sak som for utenforstå­ende kan fortone seg som en liten sak, men som for dem det angår altså er stor nok.

Men i denne siste saken klarte han ikke å få partene til å inngå forlik.

Derfor må Rogstad også skrive dom i krangelen om de 7.000 kronene.

Til Sverige

Han liker å kjøre firehjulin­g, mannen som før sommeren 2014 oppsøkte en ATV-forhandler i Aust-Agder.

Ifølge ham selv forklarte han forhandler­en at han skulle på ferie til Sverige. Derfor trengte han en ATV som kunne rulle langt på veien.

Da handelen var vel i havn – og kona hadde signert kjøpekontr­akten, fant mannen ut at han likevel ikke var så fornøyd med handelen.

Ifølge papirene som kona hadde signert – men angivelig ikke lest, sto også serviceint­ervallene oppført. Og de var hyppige.

Ifølge mannen kunne derfor serviceutg­iftene – med hans bruk av firehjulin­gen til ferieog langkjørin­g, fort komme opp i 30.000 kroner i året.

Påstand mot påstand

Da selgeren ikke ville ta tilbake firehjulin­gen, skal forholdet mellom dem ha blitt svaert anstrengt.

Så anstrengt skal forholdet ha blitt at selgeren beskylder kjøperen for å ha slått ham.

Ifølge selgeren beviser et hemmelig lydbåndopp­tak dette.

Men kjøperen skal også ha tatt det hele opp på bånd. Da det ifølge ham ikke kan høres noe slag på dette opptaket, anmeldte han selgeren til politiet.

For falske beskyldnin­ger.

Kan bli dyrt

Nå krangler de om en servo som måtte byttes ut etter at kjøperen hadde vaert på Sverige-turen sin.

Ifølge selgeren var dette i utgangspun­ktet ingen garantisak.

Da det ble satt inn en ny servo – angivelig for å sjekke hvor feilen lå, hevder selgeren at kjøperen ga gass og forsvant med reservedel­en til 7.000 kroner.

Mens kjøperen hevder at han selvfølgel­ig skal ha den delen gratis – og viser til forliksråd­et som mente det samme, hevder selgeren at han skal betale for delen.

Mens kjøperen er selvprosed­erende – og derfor ikke påfører saken noen omkostning­er, stilte selgeren i retten med en advokat som skal ha nesten 20.000 kroner for jobben.

Taper kjøperen saken, kan derfor saken med alle omkostning­er bli nesten tre ganger høyere enn det opprinneli­ge kravet på 7.000 kroner lød på.

Og det er før dommen – som tingrettsd­ommer Steffen Rogstad nå sitter og skriver på, eventuelt blir anket.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? FRA GARDIN TIL ATV: Sist var det en gardin de kranglet om, nå må tingrettsd­ommer Steffen Rogstad avgjøre en sak der tvistegrun­nlaget er en servo til 7.000 kroner.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN FRA GARDIN TIL ATV: Sist var det en gardin de kranglet om, nå må tingrettsd­ommer Steffen Rogstad avgjøre en sak der tvistegrun­nlaget er en servo til 7.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway