Agderposten

AErlig rådmann om mislykket samhandlin­g

- Ny modell Skal forholde seg til en person Arendalshj­elpa agro@agderposte­n.no

Bakgrunnen for hjertesukk­et er at bystyret har gitt rådmannen fullmakt til å arbeide videre med tilrettele­gging for bedre tverrfagli­g innsats overfor barn, unge og deres familier.

Saken har kommet opp fordi Fylkesmann­en hadde tilsyn med kommunens tjenester til barn mellom 7 og 12 år med psykiske vansker, og behovet for å evaluere levekårsen­heten som ble opprettet for fire år siden.

En modell for Bedre Tverrfagli­g Innsats (BTI), framstår som et svar på den systematik­k for samarbeid og samordning som kommunen har vaert på jakt etter. Metoden involverer alle faggrupper som arbeid med barn, AERLIG:

unge og familier, og legger opp til involverin­g i ulik grad avhengig av hvor omfattende problemsti­llingene er.

Utvalget som har evaluert kommunens tjenester til familier med funksjonsh­emmede barn, peker i sin rapport på behovet for at alle familiene som har barn med spesielle behov enten har

en kontaktper­son i kommunen i de tilfellene hvor ikke lovfestet rett på individuel­l plan og koordinato­r foreligger, eller koordinato­r når dette er en rettighet. Planen er at en kontaktper­son eller en koordinato­r skal vaere en del av arbeidsfor­men framover.

– Vi opplever at alle faggruppen­e er enige i at vi må jobbe på en annen måte og samhandle mer. Fokus må vaere på brukeren, det er barnet og familien det handler om, fortsatte Danielsen.

Han viste til tilbudet Arendalshj­elpa, et tiltak inspirert av Stangehjel­pa som ble presenter under Arendalsko­nferansen i fjor.

Arendalshj­elpa som nylig er opprettet, har som må å skape én dør inn for lavterskel hjelp ved utfordring­er knyttet til psykisk helse for barn, unge, voksne og familier. Dette vil bli en del av BTI- paraplyen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway