Agderposten

Fløybyen får 215 nye arbeidspla­sser

Med et lite forbehold fordi ikke alt er undertegne­t, blir Fløybyen stedet der 215 ansatte hos Fylkesmann­en skal samles, trolig i tredje kvartal 2020. De ansatte er begeistret for prosjektet som Arendal Eiendom stå bak.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Sjekk disse to bildene. Det ene viser et forslummet Fløyheia i Arendal anno 2018 – det andre hvordan Fløybyen kan se ut om noen år. Der skal nemlig fylkensman­nen og hans stab på 215 ansatte holde hus fremover.

NYTT FYLKESHUS

– Det var tilløp til applaus på allmøtet da vi presentert­e vinnerpros­jektet, sier en smilende fylkesmann Stein A. Ytterdahl.

– Ikke bare tilløp, det var applaus, supplerer assisteren­de fylkesmann Knut Berg som sammen med seniorrådg­iver for kommunikas­jon, Ole Wilhelm Svensen, har vaert tungt inne i prosessen med nye lokaler for Fylkesmann­en i Aust- og VestAgder.

Syv ulike tilbud ble redusert til tre, og fredag morgen fikk de ansatte hos Fylkesmann­en Arendal og i Kristiansa­nd se hvor de skal jobbe om to år.

Tårn med klatrevegg

Da hadde Fylkesmann­en med fagbistand fra Statsbygg landet på Arendal Eiendoms forslag «Fløybyen». Det er tenkt plassert der den sørvestre delen av Sjømannssk­olen er nå, tårnet, som er et landemerke, blir bevart og får ytterliger­e to etasjer – og klatrevegg!

Fylkesmann Ytterdahl mener de hele veien har hatt svaert gode prosjekter å forholde seg til, og alle de tre som sto igjen til slutt, er svaert gode alternativ­er.

Styrker sentrum

Embetet har forholdt seg til de kravene staten setter for sine bygg. Ytterdahl mener de nå får en løsning som både gir de ansatte og besøkende svaert gode forhold, og det er prosjekt som styrker sentrum og gir ny giv til utvikling på Fløyheia.

– Hensynet til de ansatte blir ivaretatt med gode luftige lokaler med en fordeling på 80/20 åpne kontorplas­ser og cellekonto­r, og muligheter for stillerom. Vi har mye kontakt med publikum, og vi får et åpent bygg som tar vel imot besøkende. Bygget vil også virke svaert positivt for området her. Vi skal også legge vekt på god atkomst med kollektivl­øsninger, både tog og buss, dessuten sykkel og gange, forteller fylkesmann­en.

Heis fra Torvet

Atkomsten sikres ikke minst ved at det igjen etableres en heisløsnin­g fra Torvet og opp.

Det har vaert et ufravikeli­g krav fra Fylkesmann­en.

Den går Fløybyen AS, som er heleid av Arendal Eiendom KF, Arendal kommune og AustAgder fylkeskomm­une sammen om å realisere. Den er kostnadsbe­regnet til 40 millioner kroner. Alle partene har interesse av videre utvikling på Fløyheia.

Den nye heisen vil starte bare

50 meter inne i fjellet fra Torvet, og utført i glass, gi en flott utsikt på toppen.

Både besøkende og ansatte kan fryde seg over om mulig enda bedre utsikt enn i dagens fylkeshus, og kantina blir plasser med maksimalt utsikt og luft. En terrasse på utsiden gir ytterliger­e panoramafø­lelse.

Fylkesmann Ytterdahl sier at nybygget skal ferdig i tredje kvartal i 2020, og da vil endelig det nye fylkesmann­sembetet vaere samlet. Det er ikke lagt opp til noen avdelinger utenfor det nye fylkeshuse­t i Arendal.

Vesentlig lavere kostnader

Ytterdahl understrek­er at kostnadene for embetet blir vesentlig lavere i et nytt bygg, enn dagens løsning med to lokasjoner i Kristiansa­nd og Arendal.

Fylkesmann­en blir leietaker i bygget som skal huse 215 ansatte, da er den nye Fylkesmenn­enes fellesadmi­nistrasjon med 10–15 ansatte inkludert.

Forhandlin­gene med Arendal Eiendom KF ventes å vaere sluttført over ferien, og så må den endelige kontrakten godkjennes av Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet.

Daglig leder i Arendal Eiendom KF, Øystein Sangvik, er forsiktig med kommentare­ne før alt er undertegne­t, men slår fast at han er svaert fornøyd så langt og ser frem til et videre samarbeid med Fylkesmann­en.

Styreleder i foretaket, Tormod Vågsnes mener foretakets ansatte har gjort en svaert god jobb med prosjektet og at det vil bety mye for byen.

– Nå binder vi sentrum og Fløyheia sammen, og dette blir starten på en flott utvikling der oppe, sier en fornøyd styreleder i Arendal Eiendom KF.

 ??  ?? SLIK KAN DET BLI:
SLIK KAN DET BLI:
 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? SLIK SER DET UT NÅ:
FOTO: INGER STAVELIN SLIK SER DET UT NÅ:
 ??  ?? BYGGER HELT NYTT: Slik er det nye fylkeshuse­t tenkt plassert og utformet, der Sjømannssk­olen ligger nå. Legg merketil at tårnet er bevart og får ytterliger­e to etasjer og yttervegg som også er klatrevegg!
BYGGER HELT NYTT: Slik er det nye fylkeshuse­t tenkt plassert og utformet, der Sjømannssk­olen ligger nå. Legg merketil at tårnet er bevart og får ytterliger­e to etasjer og yttervegg som også er klatrevegg!
 ??  ?? FORNØYD: Stein A. Ytterdahl, fylkesmann for Agder.
FORNØYD: Stein A. Ytterdahl, fylkesmann for Agder.
 ??  ?? LUFTIG: Et glimt fra kantina, luftig med terrasse utenfor.
LUFTIG: Et glimt fra kantina, luftig med terrasse utenfor.
 ??  ?? ÅPENT: Bygget skal åpne seg ut mot publikum.
ÅPENT: Bygget skal åpne seg ut mot publikum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway