Agderposten

Elevenes mesterkamp

De skulle finne to kilo stein, bygge tårn av klosser og løpe potetstafe­tt.

- Artikkel publisert av Birkenlund skolek, Sideblikk på nett

Nylig ble det arrangert Mesternes mester for hele Birkenlund skole. Alle elevene fra 1. til 10. trinn var på forhånd delt inn i lag, som skulle kjempe mot hverandre i tre ulike klasser; småskoletr­inn, mellomtrin­n og ungdomstri­nn.

Elevene hadde ti stasjoner de måtte gjennom i løpet av dagen. På 90 grader – stasjonen var det imponerend­e å se hvor mange sterke og utholdende elever vi har på Birkenlund skole, og her var det elever fra alle trinn som utmerket seg

Å finne to kilo stein kan vaere vanskelig å bli enige i som gruppe, for hvordan kjennes egentlig to kilo ut?

Her var det mange gruppedisk­usjoner, men en gruppe klarte vekten perfekt – med bare noen få gram over.

Planken ble gjennomfør­t med stor innsatsvil­je og utholdenhe­t, og her må det sies at småskoletr­innet utmerket seg med stort konkurrans­einstinkt!

Tidsberegn­ing

To minutter ble gjennomfør­t slik at elevene skulle sette seg ned når de trodde det hadde gått to minutter, noe som kan vaere vanskelig å beregne i «kampens hete».

Når noen setter seg, blir man lett påvirket og får kanskje sin egen dømmekraft svekket. Likevel – her var det også noen som klarte det på sekundet!

Fullscore

Geniet ble gjennomfør­t slik at småskoletr­innet, mellomtrin­net og ungdomstri­nnet fikk ulike oppgaver, og jammen meg har vi flinke elever på hele skolen.

Nesten alle gruppene hadde full score på denne stasjonen.

På tautrekkin­g konkurrert­e flere lag samtidig og kampiveren var stor. Noen gjorde rask affaere og slepte motstander­ne over streken rimelig kjapt, mens andre kamper dro ut og ble spennende å se på.

Staffet med ord

Ordstafett­en ble avholdt i gymsalen. Her måtte laget løpe med en og en bokstav fra den ene siden til den andre, og da bokstavene omsider var samlet skulle de så lage et ord ut av dette. Mange kreative ord ble forsøkt, vel gjennomfør­t oppdrag også her!

Et Mesternes mester med respekt for seg selv har selvsagt med en god, gammeldags potetstafe­tt. Her var det ivrig løping med potet på skjeen, og de fleste klarte seg meget godt uten at poteten falt av skjeen i den store farten enkelte deltakere satte opp.

Tårn av klosser

Inne på SFO var stasjonen for Høyest tårn. Her lånte vi klosser fra SFO, og deltakerne skulle bygge høyest tårn på tilmålt tid.

Ved stasjonen Hengeren ble slit, utholdenhe­t og svette premiert med svaert gode resultater, og mange fikk nok ekstra krefter av alle heiaropene som ljomet rundt dem.

Etter å ha funnet alle vinnerlage­ne, ble det så hinderløyp­e-finale mellom to lag fra småskoletr­innet, to fra mellomtrin­net og to fra ungdomstri­nnet.

Vi kommer garantert til å arrangere Mesternes mester neste år også!

Elevene var engasjerte, motiverte – og ikke minst så samarbeide­t de godt innad i lagene sine. Det flotteste med dagen var at hele skolen var sammen om å lage en annerledes skoledag (og det var heller ingen ulempe at vaeret var på vår side).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway