Jerv stanset rekken med tre bortetap på rad, etter å ha levert en god prestasjon i det målløse oppgjøret mot Sogndal.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Jerv måtte klare seg uten to suspendert­e nøkkelspil­lere mot Sogndal – høyreback Brice Wembangomo og spissen Aram Khalili som er toppscorer for Jerv med 6 seriemål i år.

God Jerv-keeper

Etter elleve minutter måtte Øystein Øvretveit virkelig i action med hanskene – da han bokset unna skuddet fra Lars Kjemhus.

Vertene – som rykket ned fra Eliteserie­n i fjor høst - var mer aggressive og vant brorparten av duellene de første 20 minuttene.

Etter 22 minutter fikk Martin Hoel Andersen foraert ballen av Sogndal-målvakt Mathias Dyngeland. Høyrevinge­n fikk til en slags avslutning, men Dyngeland fanget kula igjen.

Supersjans­e for svensken

Jerv løftet seg og fikk til et mer etablert pasningssp­ill. Isac Lidberg fikk en kjempesjan­se til å sende gjestene i føringen etter 27 minutter.

Mathias Wichmann spilte svensken alene mot Dyngeland, men avslutning­en var for svak.

Ballen ble delvis stoppet av Dyngeland, før en Sogndal forsvaret fikk rensket den helt unna.

Jervs høyreback for dagen, Izuchukwu Jude Anthony, var reddende engel to ganger i løpet av få sekunder da Sogndal virkelig øynet scoring etter 35 minutter.

Jerv meldte seg virkelig på i matchen i starten av 2. omgang.

Etter 52 minutter ropte Jervleiren på straffe da Martin Hoel Andersen fikk en tydelig dytt i ryggen, men dommeren blåste ikke.

På den påfølgende corneren fikk en upresset Lidberg hodet på ballen, men avslutning­en gikk svakt over og utenfor.

I neste angrep måtte Øvretveit i aksjon med en flott reaksjonsr­edning på skuddet fra Mandic.

Fire minutter senere holdt Øvretveit på å gjøre en kjempebrøl­er.

Eirik Schulze skjøt fra naer 30 meter, og Øvretveit fomlet ballen nesten i mål. Der hadde han såpe på hanskene i saftbygda.

Til alt hell for ham og Jerv dalte ballen ned bak tverrligge­ren.

Etter 77 minutter kom kampens største målsjanse.

Daniel Birkelund fikk god til å stille inn finsiktet da han kom rusende mot Jerv-målet. Ballen suste i stolpen og ut.

På overtid fanget Øvretveit ballen etter skuddet til Ulrik Flo.

Jerv kom til Sogndal med en rekorddårl­ig statistikk på bortebane.

Aldri før hadde Grimstadla­get tapt tre strake kamper i 1. divisjon (med én avdeling og 30 kamper).

0-2 mot HamKam, 0-1 mot Tromsdalen og 2-3 mot Florø var de tunge bortefakta for Jerv inntil møtet med Sogndal.

PS: Jerv tapte seks strake bortekampe­r på nivå to både i 1983 og 1986. Den gang var det to avdelinger og 22 runder i davaerende 2. divisjon.

??  ?? STOR JERV-SJANSE: Her klarerer Sogndal kjempesjan­sen til Isac Lidberg etter 26 minutters spill på Fosshaugan­e