Agderposten

Tar opp kampen mot energidrik­k-giganter

Med gullfarged­e bokser og merkenavne­t Monkey Boy, håper Stig Rune Aasen og Arendals bryggeri å ta opp kampen med energidrik­k-gigantene Monster, Battery og Red Bull.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Gründer Stig Rune Aasen og Arendals Bryggeri ønsker å ta opp kampen mot de store energidrik­k-gigantene. I sommer lanseres drikken Monkey Boy.

– Vi skal satse lokalt og prøve å skille oss ut på design og konsept, samt på sjarm og stil, sier Aasen (i midten).

– Vi har alle en monkey-boy inne i oss, men om vi slipper han ut eller ikke er en annen sak, sier Stig Rune Aasen.

Han kom på ideen og tegnet apefjeset for flere år siden, men visste ikke helt hva reklameide­en skulle brukes til først. Så kom han inn på ideen om en energidrik­k.

– Navn og produkt passer jo perfekt. Jeg tok kontakt med noen folk utenlands for å få laget en oppskrift slik jeg ville ha den, uten den bitre ettersmake­n, og så endte det opp her, på Arendals Bryggeri, sier Aasen.

Gigantisk marked

I fjor ble det solgt rundt 25 millioner liter energidrik­k i Norge, verdt naermere to milliarder kroner.

Frem til 2020 er det ventet at det globale salget av energidrik­ker totalt skal øke med ytterliger­e 40 prosent ifølge tall fra Euromonito­r Internatio­nal og Beverage Daily.

– Vi skal satse lokalt nå i sommer, før vi tar steget nasjonalt om dette går bra. Om vi tar bare en liten brøkdel av markedet, kan dette bli veldig stort, sier bryggerisj­ef Torstein Paulsen.

Det begynner med profilerin­g under båtracet Arendal Pokerrun om et par uker, før festivalen­e i sommer og ikke minst sosiale medier skal tapetseres med Monkey Boy.

Ut i butikkene

Akkurat hvor du vil finne energidrik­ken i butikkene, er ikke helt sikkert. Men alle kjedene har gitt positive signaler om å ville ta inn drikken, og distribusj­onen er på plass gjennom grossist.

– Det er et vanskelig marked, men blindteste­ne vi har gjort er positive og vi manglet en energidrik­k i vår portefølje, sier Paulsen.

Bryggeriet går ut på markedet med det de kaller realistisk­e og nøkterne forventnin­ger. Men med en forventet salgsøknin­g nasjonalt på fem millioner liter energidrik­k i år i forhold til i fjor, skal det ikke mye til før det blir volum.

– Vi håper å vaere på markedet i tidlig juli og få med oss sommeren og festivalen­e, det vil vaere en viktig drahjelp, sier bryggeri- sjef Paulsen.

Sjarm og stil

Akkurat hva en Monkey Boy er, eller hva han gjør, er opp til deg og meg.

– Vi prøver å skille oss ut på design og konsept. Vi skal selge på sjarm og stil, ikke et overbetalt sponsorat. Og så er det opp til forbrukere­n å tolke hva monkey-boyen i dem gjør, sier Aasen.

Utsagn som: «Your next adventure lies in the outskirts of your comfort zone» og flere andre står på boksene og skal brukes i markedsfør­ingen.

Gullboksen skal etter hvert også få selskap av både en sukkerredu­sert og en sukkerfri variant, selv om det går litt imot selve energi drikk konseptet, hvor gjerne sukkerinnh­oldet erme d på å gi et «kick».

– Vi ser på muligheten for å utvikle nye varianter, men først nå, får vi se hvordan markedet tar imot

Money Boy. Jeg er jo ikke fremmed for å tenke et globalt marked heller, men først skal vi ta lokalmarke­det med storm, sier Stig Rune Aasen.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
 ??  ?? PROTOTYPEN: I James Bond-stil har Stig Rune Aasen reist rundt med energidrik­ken og prototypen på boks til mulige kunder og partnere.
PROTOTYPEN: I James Bond-stil har Stig Rune Aasen reist rundt med energidrik­ken og prototypen på boks til mulige kunder og partnere.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
 ??  ?? HÅPER PÅ SUKSESS: Torstein Paulsen i Arendals Bryggeri (fra venstre), Monkey Boy-gründer Stig Rune Aasen og markedssje­f Carl A. Glastad.
HÅPER PÅ SUKSESS: Torstein Paulsen i Arendals Bryggeri (fra venstre), Monkey Boy-gründer Stig Rune Aasen og markedssje­f Carl A. Glastad.
 ??  ?? SKÅLER FOR SUKSESS: Stig Rune Aasen (til venstre) og markedssje­f i Arendals Bryggeri, Carl A. Glastad.
SKÅLER FOR SUKSESS: Stig Rune Aasen (til venstre) og markedssje­f i Arendals Bryggeri, Carl A. Glastad.
 ??  ?? HVA PASSER HAN TIL: Monkey Boy ble skapt før han ble koblet til noen energidrik­k.
HVA PASSER HAN TIL: Monkey Boy ble skapt før han ble koblet til noen energidrik­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway