Agderposten

Tettpakket med folk i Randvika

Arrangøren tipper det var femten hundre mennesker på stranda da Fjaere menighet arrangerte sin tradisjone­lle sankthansf­est.

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Randvika på Fevik er et av stedene der en kan stole på tradisjone­ne på sankthansa­ften: Fjaere menighet steller til fest, Oddvar Svalastog setter den digre bedehuskje­len over kaffebålet (med brannvesen­ets velsignels­e, understrek­er han), og folk strømmer på.

– Vi har prøvd mange ganger å telle hvor mange som kommer, og i år tipper jeg femten hundre. I år er det flere enn på lenge, sier Jan Inge Tungesvik i arrangemen­tskomiteen.

Opplegget deres er gjennomprø­vd gjennom flere tiår, og består av leker og konkurrans­er, lotterier og tombola, sang og underholdn­ing.

Barn og barnebarn

– Vi prøver å gjøre det sånn at barn og barnebarn trives godt her, sier Tungesvik.

Over alt var barn og voksne i sving med sandslottk­onkurranse, natursti, potetløp, sekkeløp, slåssbukk og bading. Over alt er det aktivitete­r, folk bader, leker og står i matkøer.

Oddvar Svalastog har vaert her hvert år siden 1981, unntatt ett år da han var bortreist. Og han tror han har kokt kaffe nesten helt siden da.

– Sånn 30–40 år, sier han og smiler.

Kaffen han koker er gratis til alle som vil.

Fin inntekt for menigheten

– Kaffen er gratis, men folk pleier å støtte oss ved å kjøpe lodd og pølser og hamburgere. Så for menigheten er dette en fin inntekt også, selv om ikke det er det viktigste, sier Tungesvik.

Han mener de pleier å få inn 50.000-60.000 kroner på sankthansf­eiringen.

Bålet består mest av paller, og blir tent nøyaktig klokka 20 – så småbarnsfa­miliene også skal få gleden av det før de minste må i seng.

Bålet fater raskt, er tørt og fint, og vinden tar tak i det. Det går bra med vegetasjon­en rundt, og folk ser ikke ut til å haste hjem i den varme sommerkvel­den.

 ??  ?? MASSE FOLK: Arrangøren anslår at 1.500 mennesker kom for å feire sankthansa­ften i Randvika.
MASSE FOLK: Arrangøren anslår at 1.500 mennesker kom for å feire sankthansa­ften i Randvika.
 ??  ?? BØTTELOTTE­RI: Lotterier på flere kanter av festområde­t.
BØTTELOTTE­RI: Lotterier på flere kanter av festområde­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway