Agderposten

Djupedals bønn: Ikke skru opp prisene

– Jeg har hørt mange eksempler på at serverings­steder skrur opp prisene under Arendalsuk­a, sier Øystein Djupedal.

- ▶ Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Arendalsuk­a blir større enn noensinne – nok en gang. I fjor var det over 800 arrangemen­ter – i år blir antallet rundt 1.100 – til tross for at det ikke er valgår. Det blir over 200 stands i byen.

100.000 besøkende

Det ventes at rundt 100.000 besøkende besøker Arendal. De skal sove, spise og drikke.

– Jeg vil oppfordre hoteller, private utleiere, restaurant­er og utesteder til å holde et anstendig prisnivå. Ikke tenk at du skal ha maksimalt av det du kan få. Jeg har hørt mange eksempler på at prisene skrus opp. Jeg oppfordrer til måtehold, slik at vi kan beholde Arendalsuk­a i mange år, sier Øystein Djupedal, leder i programkom­iteen.

– Irriterer seg

Han vil ikke gå naermere inn på priseksemp­lene han har hørt.

– Det skal ikke vaere sånn at folk går rundt og irriterer seg over prisene, og har en opplevelse av at det er fryktelig dyrt å vaere i Arendal. Det er det ingen som tjener på. Samtidig vil jeg rette en stor takk til alle arendalitt­er som tar de besøkende godt imot, som leier ut husene sine og bidrar til folk og aktivitet i byen. Det er fantastisk, sier Djupedal.

Alle arrangemen­ter på Arendalsuk­a er gratis.

Michelle Obama glapp

Djupedal oppfordrer også arbeidsgiv­ere til å la ansatte delta på Arendalsuk­a.

– På Arendalsuk­a finnes alt av nasjonal ekspertise og nasjonale beslutning­stakere, så det er noe relevant for alle, sier Djupedal.

Michelle Obama ble invitert til årets Arendalsuk­a, og lenge var det tett dialog med Obama Foundation, før den tidligere presidentf­ruen takket nei til invitasjon­en.

– Det var snakk om at hun skulle til Nord-Europa, så vi øynet en mulighet. Men det gikk dessverre ikke, sier Djupedal.

I år er det foreløpig ingen internasjo­nale toppnavn på programmet.

– Vi jobber med saken, og plutselig kan det komme en overraskel­se. Arendalsuk­a er først og fremst en nasjonal begivenhet, men det er alltid spennende å få internasjo­nale perspektiv­er, sier Djupedal.

Undersøkel­se om tillit

Av det han mener folk må få med seg i år, er partileder­debatten som sendes direkte på NRK, samtalen mellom Erik Solheim og Kåre Willoch om innvandrin­g, miljø og Trump, samt samtalen mellom Anne Grosvold og Liv Ullmann, om karriere, livet og metoo.

En ny, årlig tillits undersøkel­se presentere­s for førstegang i år. Respons Analyse spør 1.200 personer om deres tillit til politikere og mediene. Denne undersøkel­sen skal gjøres hvert år, og kommentere­s av topppoliti­kere.

Innvanding og helse

Innvandrin­g, helse og mobbing blir store tema i år. Det blir enda flere kulturarra­ngementer, som konsert med Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestra­nd, Oslo strykekvar­tett, Kristiansa­nd symfoniork­ester og forestilli­ngen Anne Franks søsken.

Arendalsuk­a arrangeres i uke 33 – fra mandag 13. til lørdag 18. august.

 ?? FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ?? ØNSKER ANSTENDIGE PRISER: Leder av programkom­iteen i Arendalsuk­a, Øystein Djupedal, påpeker at det er viktig at prisnivået er moderat, slik at folk på Arendalsuk­a får en god opplevelse.
FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ØNSKER ANSTENDIGE PRISER: Leder av programkom­iteen i Arendalsuk­a, Øystein Djupedal, påpeker at det er viktig at prisnivået er moderat, slik at folk på Arendalsuk­a får en god opplevelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway