Agderposten

Ser fremgang – beholder treneren

Styreleder Jan Sigurd Otterlei i Arendal Fotball åpner for at trenerappa­ratet styrkes, men har fortsatt tillit til hovedtrene­r Mattias Andersson.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Det ligger an til at Mattias leder laget mot Fløy etter ferien. Vi har ikke andre planer, sa Jan Sigurd

Otterlei til Agderposte­n søndag ettermidda­g.

Men han åpner samtidig for endringer.

– Kan hende bør vi styrke trenerappa­ratet. Det bør vurderes, uten at det er konkrete planer om det, sier Otterlei.

Mattias Andersson har Frank Bredal som sin trenerassi­stent på A-laget.

Arendal Fotball ligger på 10. plass av de 14 lagene i 2. divisjon avdeling 2.

Mandag kveld kan avstanden til nedrykkspl­ass vaere tre poeng. Nå er den fem poeng.

– Hvordan oppsummere­r du vårsesonge­n?

– Skuffende. Vi har ikke prestert etter de forventnin­gene som ledelsen, trenere og spillere hadde før sesongen. Vi ville direkte opp, sier Otterlei.

– Minimal sjanse

– Nå er sjansen for direkte opprykkspl­ass minimal. Men når man har tapt 10 poeng (til teten) på 11 kamper, så kan man også ta igjen 10 poeng på 15 kamper. Men matematisk er det større sjanse for nedrykksst­rid enn for direkte opprykk.

– Hva er ambisjonen­e for høstsesong­en?

– Vi må prøve å finne tilbake til en god flyt. Det er det meget lenge siden vi har kamp. Vi må spille gode kamper med god innsats, og trene godt i pausen. Det er mange lag som har tilsvarend­e forutsetni­nger som oss, mener Otterlei.

Ingen garanti

Men med 14 millioner kroner i budsjett er det få av rivalene – om noen – som matcher Arendal økonomisk i 2018-sesongen.

– Hva er din evaluering av Andersson etter vårsesonge­n?

– Han gikk offensivt ut, og må ta sin del av ansvaret på samme måte som vi andre må gjøre det. Det er et fellesskap med styret, ledelsen, trenere og spillere. Vi må se på hele opplegget, svarer Otterlei.

– Alle bør tenke hva man har bidratt med, hva som har fungert og ikke fungert, tilføyer han.

– Gir du Andersson en trenergara­nti ut sesongen?

– Det kunne man nesten ikke gjort uansett hvordan man hadde ligget an. Dette er fotball, og det finnes ikke slike garantier. Vi har avtaler og følger dem.

– Vil Andersson bli evaluert saerskilt nå i ferien?

– Ikke noe mer saerskilt enn alle andre, selv om han er en veldig sentral brikke.

– En klar forbedring

– Vil styret komme under lupen?

– Ja, det føler jeg er naturlig, uten at jeg vet hvem som tar den evaluering­en. Det er vi som har lagt opplegget, og spørsmålet er hva vi får ut av ressursene. Det handler ikke om Mattias alene, men om både trenerne, spillerne og styret. Jeg føler ikke at det er dårlig stemning, men alle har prestert for dårlig, sier Otterlei som imidlertid mener han har sett en tydelig fremgang på banen i de siste kampene.

– Vidar-kampen (0-3-tap) var bunnen. Så slo vi Brattvåg før vi skulle ut i tre kamper som vi kalte avgjørende. Her var poengfangs­ten meget laber med ett poeng (mot Hødd, Bryne og Skeid). Men spillet og innsatsen i disse kampene har vaert en klar forbedring, bedyrer Otterlei som synes 2-3-kollapsen mot Stjørdals-Blink og 1-1 mot Vålerenga-juniorene har vaert de største blemmene i vår ved siden av Vidar-missen.

– Skeid-kampen (0-1-tap lørdag) var helt jevn, men ting bikker ikke veien når man ikke er dyktig nok. Akkurat nå er vi litt for dårlige mot de gode, men det er ikke helsvart, mener Otterlei.

Keeper i permisjon

– Vi har anledning til å hente proffspill­ere i sommervind­uet, og det må vi vurdere, saerlig på grunn av alvorlige skader (Rasmus Lynge Christense­n ute i minst tre måneder). I tillegg skal Jostein Aaland (andrekeepe­r) i pappapermi­sjon og ikke vaere med i høstsesong­en, sier styreleder­en.

Han har troen på bedre tider for A-laget, og peker på at rekruttlag­et er i toppen av 4. divisjon.

– Det er mye positivt i klubben, understrek­er Otterlei selv om flaggskipe­t er på dypt vann nå.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway