Agderposten

Iår går Spor nes festivalen forhele helgen

Thomas Dybdahl, Paal Flaata, Minor Majority og Amund Maarud er noen av artistene som skal delta på årets Spornesfes­tival, den største som noen gang er laget.

- ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Vi går for gull, sier Mari Dale, som sammen med sin mann Tom Rudi Torjussen har drevet Studio Spornes med kafé og konserter i mange år.

–Spor nes festivalen begynte som et ettermidda­gstilbud til barn. I fjor utvidet vi til en dag. I år blir det fra fredag til søndag, forteller hun.

Det tar veldig mye tid å rigge opp og ned til en festival. Derfor fant paret ut at de like godt kunne ha det stort i år. De gjør det aller meste selv.

Spente

– Vi har sommerfugl­er i magen, men nå ser det ut til at vaermeldin­gen går vår vei, innrømmer Dale.

Hele tomten i tillegg til nabotomten Flademoen blir festivalom­råde når det lokale bandet Coral Estate åpner ballet fredag ettermidda­g. De varmer opp for Thomas Dybdahl som kommer helt alene med sin vakre soulpop.

Paal Flaata

Festivalkv­elden avsluttes med Paal Flaata trio som foruten Flaata som har gitt ut fire album, spilt i USAs største musikkradi­oshow og på Nashvilles Broadway, av Gøran Grini på piano og Lise Voldsdal på fiolin.

– Det vil skje noe fra ettermidda­g til langt på natt. Vi har helgardert oss med mange frivillige og fått låne masse store telt dersom det skulle komme regn, forteller Dale.

Minor Majority

Lørdag åpner Minor Majority scenekonse­rtene. Det er ikke bandet, mend duoen Pål Angelskår og gitaristen Jon Arild Stien, som faktisk startet før det hele ble et band, som kommer.

Bandet har spilt to intimkonse­rter på Studio Spornes tidligere, begge ble utsolgt og hadde flere hunder personer på venteliste.

Duoen spiller de samme låtene som bandet, men arrangemen­tene og utvalget kan variere fra bandformat­et.

Amund Maarud

Amund Maarud, gitarvirtu­os og tøff liveartist, kommer med sin trio og lover rytmer som skal gjøre det vanskelig for folk å stå stille.

Maarud har vunnet Spellemann­s-

prisen, Notoddens Bluespris og Tonos Edvardspri­s. Han har turnert i Europa, USA, Russland, Kambodsja og Sør-Korea.

The Secret Sound of Dreamwalke­rs avslutters kvelden med sin musikk som er en miks av country, rock og vise-folk. De slapp sitt debutalbum i desember og fikk gode kritikker.

Bokbad

Søndag er det Bokbad der forfatter Benedicte Meyer Kroneberg skal intervjue Lars Saabye Christense­n. Bokbadet er et samarbeid mellom forfattere­n og Litteraer Salong i Arendal og blir Spor nes festivalen­s aller første bokbad.

Etter bokbadet med Saabye Christense­n, kommer han tilbake med Tom Stalsberg for å intervjues om deres felles prosjekt «Buicken» og bøkene de har skrevet.

Etter hvert står også Buicken selv på scenen og da har forfattern­e med seg Knut Reiersrud, la Kvernberg, Stian Karstensen, Amund Maarud og Mathias Eick.

Barnefesti­val

På formiddage­n søndag videreføre­s tilbudet til barn og deres familier med en musikkpara­de med Boa Scenekunst og Tromøy skolemusik­korps. Her kan alle barn som spiller et instrument, delta.

Deretter inviterer Boa Scenekunst med venner alle barn til klovne,- sirkus- og rytmeworks­hops.

Det blir ballongkun­ster, barnekunst­verksted og familiekon­sert.

Det selges kun 500 billetter til hver konsert, så her kan det kanskje lønne seg å vaere tidlig ute.

– Kommer det 500 så er vi break-even. Vi blir ikke rike på dette, forsikrer Dale.

Det serveres kortreist mat og drikke og samarbeide med lokalt øk fra De Tvende og vin fra Arendal Vintners. Og DJ Einar Stokke Fadnes, også kjent som vokalist i Jim Stärk, deltar også.

 ?? FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ?? ÅPNER: Coral Estate fra Arendal åpner Spornesfes­tivalen fredag. Trioen består av Ingrid Ovidia Narjord Dose, Markus Lillegaard og Tomas Laukvik Nannestad.
FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ÅPNER: Coral Estate fra Arendal åpner Spornesfes­tivalen fredag. Trioen består av Ingrid Ovidia Narjord Dose, Markus Lillegaard og Tomas Laukvik Nannestad.
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? KOMMER: Paal Flaata avslutter fredagens konsert på Spornesfes­tivalen. Her fra et besøk i Arendal for noen år siden.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN KOMMER: Paal Flaata avslutter fredagens konsert på Spornesfes­tivalen. Her fra et besøk i Arendal for noen år siden.
 ?? FOTO: ØYSTEIN OLSEN EGGEN ?? BUICKEN: Fra venstre Tom Stalsberg, Lars Saabye Christense­n, Knut Reiersrud og Amund Maarud.
FOTO: ØYSTEIN OLSEN EGGEN BUICKEN: Fra venstre Tom Stalsberg, Lars Saabye Christense­n, Knut Reiersrud og Amund Maarud.
 ??  ?? HOPPET I HAVET: I 2014 avsluttet Thomas Dybdahl konserten på Torungen fyr under Canal Street med et forfrisken­de
HOPPET I HAVET: I 2014 avsluttet Thomas Dybdahl konserten på Torungen fyr under Canal Street med et forfrisken­de
 ?? FOTO: IDA HELENE STOREVOLD HALDORSEN ?? bad. Det er litt lenger å gå til vannet fra Spornesfes­tivalen, så vi får se fredag.
FOTO: IDA HELENE STOREVOLD HALDORSEN bad. Det er litt lenger å gå til vannet fra Spornesfes­tivalen, så vi får se fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway