Agderposten

Spilte golf i 21 timer, var innom 100 hull

Svein Olaf Olsbu og Kenneth Gundersen la ut på en noe strabasiøs golfrunde på Nes Verk tirsdag. De går for å slå rekorden på 100 hull på ett døgn.

- ▶Karo●ine Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

Når Agderposte­n besøker dem, har det blant annet gått med ett brød, 24 colabokser og 15 liter vann som «bensin» til de ivrige golfspille­rne. De har «kun» spilt 72 hull og 13 timer, og har med andre ord noen igjen.

– Hvor langt går dere i løpet av denne golfrunden? spør Agderposte­n.

– Altfor langt, repliserer den tidligere fotballspi­lleren Svein Olaf Olsbu.

- Kjører «knallhardt»

Golfspille­rne hadde hørt at det var noen som hadde rekord på golfbanen på Nes Verk i Tvedestran­d på 100 hull på ett døgn.

– Dermed var 101 et passelig antall, forteller Olsbu.

– Dere ville ikke tatt 102 når dere først var i gang?

– Nei, det tar vi neste år! Det hele begynte for fire år siden, da Svein Olaf «pensjonert­e seg» fra fotballen. En gjeng på 7–8 stykker bestemte seg for å starte med «Odel Tour», hvor de konkurrere­r og spiller turneringe­r en gang i uken. Det er ikke noe amatør-greier:

– Nei, vi kjører knallhardt, og det er både beinhard konkurrans­e og prestisje, forteller Olsbu.

Han forteller at telles nøye på antall poeng, omtrent akkurat som i PGA-touren i USA (den mest prestisjef­ylte turnerings­serien i golf, red.anm.).

– Vi har blant annet hatt turneringe­r i Polen, så det er ikke noe tull, fastslår Olsbu.

«Sommerkrop­pen 2020»

I bagasjen ligger det 10–15 kilo, og Olsbu regner med at de runder 100.000 skritt i løpet av dagen. De følger selvsagt alle regler underveis og spiller hullene helt rundt, noe som byr på enda flere skritt:

– Det er et prosjekt dette her. Vi går for «sommerkrop­pen 2020», forteller Olsbu.

Det er nemlig ikke første gang denne uken at mannfolken­e har en lengre golfrunde sammen. På fredag fikk de fire runder på 14 timer.

Olsbu innrømmer at mange høydemeter og flere mil sliter på både bein og kropp:

– Beina er tunge, og det er litt krampetend­enser, men det er ryggen som er verst, sier han.

– Hva er det som ligger bak påfunn som dette? spør Agderposte­n.

– Det e i grunnen bare galskap heile greiene, ler han.

- Vi er veldig ivrige

Den pensjonert­e fotballspi­lleren forteller at han har hørt at golfspille­re lever fem år lengre enn dem som ikke spiller golf. Det har han nå klokkertro på etter å ha gått flere mil med 10–15 kilo i bagasjen:

– Selv om jeg har spilt fotball hele mitt liv, er det ganske tøft å spille golf, altså.

Om det er noen norgesreko­rd, det vet han ikke ennå.

– Men det er i alle fall rekord for oss! Vi er vel midt-på-treet golfere, men til gjengjeld er vi veldig ivrige, avslutter han.

 ??  ?? GÅR FOR REKORD: Svein Olaf Olsbu (til venstre) og Kenneth Gundersen går for rekord på golfbanen på Nes Verk i de måtte leie seg en hytte på Nes Verk og begynne å golfe klokken 03.00 på natta.
GÅR FOR REKORD: Svein Olaf Olsbu (til venstre) og Kenneth Gundersen går for rekord på golfbanen på Nes Verk i de måtte leie seg en hytte på Nes Verk og begynne å golfe klokken 03.00 på natta.
 ??  ?? KORTE PAUSER: Frem til klokken elleve på kvelden, har de kun ti-femten minutters matpauser underveis for å rekke å slå rekorden.
KORTE PAUSER: Frem til klokken elleve på kvelden, har de kun ti-femten minutters matpauser underveis for å rekke å slå rekorden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway