Agderposten

Rørende heltemøte

I flere år hjalp Dag Eivind Olsen til under Evje countryfes­tival og andre festivaler, før han fikk ALS. Nå har han fått en privat stjernekon­sert med heltene i Bellamy Brothers tilbake.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

▶ALS-syke Dag Eivind Olsen var ivrig medhjelper på Evje country-festival før han ble syk. Hans store ønske var å møte Bellamy Brothers. Her går drømmen i oppfyllels­e.

– Musikken deres treffer en rett i hjertet. Jeg kjøpte den første kassetten med dem i 1983, og mitt første album i 1986. Men jeg har vaert hekta på musikken siden den første gangen, sier Dag Eivind Olsen.

For bare ett år siden var han en aktiv 51-åring, før den uhelbredel­ige nervesykdo­mmen slo til mot slutten av fjoråret. Nå prøver han å leve det han kan, før slutten kommer. Å få oppleve Bellamy Brothers, har vaert et av ønskene.

– Tenk å få møte dem, spørre om alt og til og med få den siste plata før konserten, det er helt fantastisk, sier Olsen.

– Bare si hvilken sang du helst vil høre, så spiller vi den for deg på konserten, sier Howard Bellamy.

Trekkplast­er

De to brødrene begynte å spille sammen i 1968 og karrieren tok av åtte år senere, da de slapp singelen, «Let your love flow», og skjøt ytterliger­e fart med «If I said you have a beautiful body would you hold it against me» fra 1979. I kveld spiller de som årets store trekkplast­er på Sørlandet countryfes­tival på Evje, med Dag Eivind Olsen på første rad.

– Jeg har noen utfordring­er, men jeg må prøve å få de med meg, sier Olsen. Det håper arrangør Knut William Bygland at de skal få til.

– Dag Eivind har vaert frivillig arbeider på mange av mine tidligere festivaler og er en ihuga countryfan, så det er fint å kunne hjelpe ham med å møte Bellamy Brothers, sier Bygland.

I fjor gjestet 4000 countryfan­s festivalen på Evje, i år er målet minst 6000 fra onsdag til lørdag, med tro på at Bellamy Brothers vil vaere det som trekker publikum fra hele Sørlandet og fra langt oppover i Setesdalen.

Sørlandet countryfes­tival er den nye utgaven av Ose Countryfes­tival, som tidligere har hatt storheter som både Bobby Bare og ikke minst Lynn Anderson, som sang sin hit, Rose Garden, på en scene pyntet med roser for 45.000 kroner.

– Det handler om livet

Gjennom 50 år som artister har Bellamy Brothers rørt ved mange folk. De er på Honky Tonk Ranch på The Cowboy channel og har kommet med bok, hvor de forteller om mange sterke møter med fansen. Møtet med Dag Eivind Olsen, kunne gått rett inn der.

– Jeg ville ha klappet, men jeg klarer ikke, sier Olsen etter å ha fått noen akustiske strofer fra «Let your love flow» sunget av stjernene. Praten får kjapt over på hvilke gitarer gutta liker og de beste sangene.

Følelsen de gir, er noe av det Dag Eivind Olsen setter pris på. Det er David Bellamy enig i.

– Det handler om livet, det er det vi synger om, sånn grunnlegge­nde sett, sier den yngste Bellamy-broren.

Ekte fjøsmusikk

– Vi kommer fra landet, og derfor ble det countrymus­ikk. Vi har spilt overalt, på kasinoer i Las Vegas, i fjøs, ja alle slags typer scene. Vi liker oss i Norge, og spiller gjerne her på «rivieraen», smiler Howard Bellamy på hotellromm­et der vi møtes i Kristiansa­nd.

Selv husker arrangør Knut Bygland glansdagen­e deres.

– Jeg husker «If I said you had a beautiful body» fra stinn brakke på ungdomshus­et på Helle og Valhall i Valle, sier Bygland. Nå er han spent på hvor stinn brakke det blir på Evje, når Bellamy går på scenen torsdag.

 ??  ??
 ??  ?? STJERNEMØT­E: Howard og David Bellamy signerte Dag Eivind Olsens første LP og ga ham en mini vokalopple­velse.
STJERNEMØT­E: Howard og David Bellamy signerte Dag Eivind Olsens første LP og ga ham en mini vokalopple­velse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway