Agderposten

Grimstad, byen vi er så glade i

Grimstad er en trivelig by å bo i, med vennlighet og godt samhold blant de aller, aller fleste.

- Bjørg Engeset Eide

Det er skremmende hvor mye makt pressen har. Nå har det vaert skrevet side opp og side ned om innkjøpsak­en, varslinger, politianme­ldelser osv i et par år. Hva gjør dette med inntrykket folk sitter igjen med av Grimstad som by?

Skal man dømme etter kommentare­ne man får fra folk som trolig ikke har satt seg tilstrekke­lig grundig inn i sakene - så snakkes det om Grimstad som en skikkelig problemby.

Det er selvsagt heller ikke å vente at folk har tid, anledning eller interesse av å sette seg tilstrekke­lig inn i overnevnte saker. Det er vanskelig nok for oss politikere å henge med. Men de fleste innbyggere i Grimstad og omegn leser jo avisa, om ikke annet enn de fete overskrift­ene med negativt budskap. For journalist­er flest er dette «big business» - konflikter er godt lesestoff. For byen vår er det nedbrytend­e og ødeleggend­e.

Uten å bli oppfattet som å ta lett på overnevnte saker, ønsker jeg å nyansere bildet av Grimstad. Dette, etter at jeg fra en ukjent dame fra en annen by fikk høre: «Nå er jeg så drittlei Grimstad. Hva er det egentlig dere driver med?»

Jo, det skal jeg fortelle:

• Grimstad er en trivelig by å bo i, med vennlighet og godt samhold blant de aller, aller fleste.

• Kommunesty­remøtene er seriøse, men fulle av humør og latter. Gjester blir ofte forundret over den gode tonen, og har sågar uttalt at det har vaert det hyggeligst­e kommunesty­ret de har besøkt. (Alle møtene blir over- ført på VEB, og hvem som helst kan gå tilbake og se).

• Grimstad har en svaert dyktig og erfaren rådmann. Hun har jobbet dag og natt for å få orden på systemene som manglet da hun ble ansatt. Jeg er sikker på at alle med hånden på hjerte vil si ar de er glad for at de ikke selv må stå der i kastevinde­n. Jobben blir dessverre stadig forstyrret av kritiske røster som blir revet med av de fete overskrift­ene. Allikevel klarer hun å holde fokus. Det ligger mye, mye begrunnels­e og hensyn bak avgjørelse­ne som blir tatt.

• Grimstad har

en ivrig gjeng forretning­sdrivende. Sammen prøver vi å finne gode løsninger for å styrke handelen. Det er en hyggelig og vennskapel­ig tone mellom partene i denne plan- leggingen. Vi er optimister og ønsker å bli kjempegode!

• De eldre i kommunen blir sett og hørt. Det satses stort på teknologi og boliger.

• Ungdommens kommunesty­re er et godt og ivrig styre. Ordføreren bringer aktivt videre til kommunesty­ret deres innstillin­g i saker. Universite­tet og dets studenter står i fokus i byen vår. De blir stadig trukket mer og mer inn i utviklinge­n av vår by. • Grimstad har de senere år hatt høyt fokus på rusmisbruk­ere og fattigdoms­bekjempels­e. Her er stadig nye utfordring­er som vi tar alvorlig og prøver å gjøre noe med.

• Grimstad har utmerket seg som en vinner på landsbasis når det gjelder integrerin­gsarbeidet.

• Det er mye vi kan vaere stolte av i Grimstad, så som Stine Sofiesente­ret, Bibelskole­n, Langemyr skole, Universite­tet, Skralfesti­valen, Kortfilmfe­stivalen, en av landets beste gjestehavn­er, Reddalspot­eten, Solrik, Ibsen og Hamsun og mye, mye mer som jeg burde nevnt.

Nå er det

på tide å fokusere på glad-nyheter!

Jeg oppfordrer isaer Agderposte­ns journalist til ikke å forlate kommunesty­remøtet når de tre «konfliktsa­kene» er ferdigbeha­ndlet, og de langt mer hyggelige sakene skal behandles. Det var de hyggelige sakene som tok 90% av tiden på sist møte, uten journalist­en tilstede og heller ikke derfor dekket i avisen.

God sommer! Så starter vi på ny frisk til høsten!

 ??  ?? HAVNEN I GRIMSTAD: Stolt skut som har ankret opp i gjestehavn­a i Grimstad. Arkivfoto
HAVNEN I GRIMSTAD: Stolt skut som har ankret opp i gjestehavn­a i Grimstad. Arkivfoto

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway