Agderposten

Glimt fra Risør

En rusletur i Risør bekrefter det alle sier: Det er en spesiell stemning i byen denne uka.

- ▶ Inger Stavelin, Elisabeth Grosvold agro@agderposte­n.no

I gatene treffer du kjente musikere, fastboende og tilreisend­e. Inne i konsertlok­alene og private hjem skjer det spennende ting.

Barna koser seg i Risør kunstpark, der de får lov å slå, dunke og på annen måte lage lyd med kunstverke­ne som står utstilt.

Moro å vaere frivillig

Vi møter festivalme­darbeider Jørgen Holm Klevar (26) fra Oslo og spør om han ikke er altfor ung til å bry seg om kammermusi­kk?

Det ler han av, og forteller at han er musiker selv, og synes det er veldig moro å vaere med.

– Denne festivalen her er noe helt eget. Selv om det er en nisje, så kommer det folk fra hele landet til lille Risør. Og det er veldig spesielt og veldig fint at hele byen er med. Alle deltar, selv om de kanskje ikke engang har noe forhold til kammermusi­kk. Det en helt herlig atmosfaere i hele byen, sier han.

Hjemme-hos

Og det bekrefter alle vi møter. De tar seg tid til å sitte ned. Kanskje dukker det opp noen som spiller. Noen er på vei til og fra konserter.

Det er flere «hjemme-hoskonsert­er» i år. Da inviteres et lite publikum hjem til private stuer – slik som det var da kammermusi­kken oppsto. Kammermusi­kk er jo musikk for små grupper og små rom – i motsetning til store symfoniork­estre som krever store saler.

Konserten Silenzio (stillhet) lokket en god del folk til Risør kirke. Og hver kveld brytes det tradisjone­lle kammermusi­kkbegrepet mot moderne musikeres nye vrier på Hødnebø i Buvika.

 ??  ?? FAMILIE: Festivalsj­ef Eirik Raudes familie: søstrene Inger og Thea Raude, mamma Maj-Louvise Raude og kjaereste Camilla Y
FAMILIE: Festivalsj­ef Eirik Raudes familie: søstrene Inger og Thea Raude, mamma Maj-Louvise Raude og kjaereste Camilla Y
 ??  ?? SILENZIOKO­NSERTEN: I Risør kirke var det
SILENZIOKO­NSERTEN: I Risør kirke var det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway