Agderposten

Ingunn får hjelp av ordføreren

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

Siden Agderposte­n tidligere i vår skrev om Ingunns begredelig­e liv på Plankemyra, har det skjedd lite. Nå lover ordføreren fortgang i saken til 44-åringen.

Onsdag formiddag var både ordfører Robert Cornels Norli (Ap) og avdelingsl­eder Leif Smith ved Plankemyra på besøk hos Ingunn. Etter at ordføreren først leste om saken i Agderposte­n i mai, dro han på pinsebesøk til Ingunn og hennes mor Anni Torjussen.

Lang ønskeliste

Etter å ha overlevd en dramatisk hjernekref­t og etterfølge­nde epilepsian­fall, er Ingunn avhengig i av hjelp nesten hele døgnet. Skader etter stråling gjør at hun både ser og hører dårlig. Men intelligen­sen er det lite i veien med og Ingunn kjeder seg på sykehjemme­t på Plankemyra.

Å få personlig assistent sto øverst på ønskelista. Dessuten ønsket hun seg nye dører med fjernkontr­oll slik at hun kan komme og gå i sitt eget hjem, som «normale folk», som hun selv uttrykker det. Kjøkkenet i omsorgsbol­igen er heller ikke tilpasset funksjonsh­emmede. Ingunn har problemer både med å vaske opp og lage seg litt mat.

Lover fortgang

Men foreløpig er det lite som har skjedd.

– Jeg er ikke helt fornøyd. Jeg hadde trodd det skulle gå fortere, sier Ingunn selv. 44-åringen ønsker seg både husdyr og personlig assistent.

Det siste kan ordføreren love at kommer på plass.

– Du får ny koordinato­r og personlige assistente­r skal på plass etter ferien, i tillegg til at du selvsagt skal få beholde støttekont­akten din, lover ordføreren, men nytt heve-senke-kjøkken kan bli vanskelige­re.

NAV-krøll

Ifølge ordføreren vil NAV ikke gi støtte til heve-senkekjøkk­en til enslige. Kun dersom det bor to eller flere i leilighete­n.

– Hvis dette er riktig kommer jeg til å utfordre NAV på det. Det kan umulig medføre riktighet. Det er ingen logikk i en slik bestemmels­e, mener Norli.

Og husdyr setter husregleme­ntet en stopper for.

– Så lenge du ikke klarer å lufte en hund og stelle den, kan vi ikke pålegge pleierne å gjøre det, men en katt burde vaere innenfor rekkevidde, mener Norli, som har stor forståelse for at Ingunn ønsker seg selskap når hun sitter så mye alene i leilighete­n. En liten sommergave hadde han også med seg til Ingunn: Billetter til kirkegårds­konserten på Canal Street senere i sommer. En skikkelig gla’nyhet for den musikkglad­e 44-åringen.

 ??  ?? MØTE: Ingunn og Anni Torjussen hadde et godt møte med ordfører Norli og avdelingsl­eder Leif Smith.
MØTE: Ingunn og Anni Torjussen hadde et godt møte med ordfører Norli og avdelingsl­eder Leif Smith.
 ??  ?? FORNØYD: Ingunn Torjussen er svaert fornøyd med at ordfører Robert Cornels Norli lover fortgang i saken hennes.
FORNØYD: Ingunn Torjussen er svaert fornøyd med at ordfører Robert Cornels Norli lover fortgang i saken hennes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway