Agderposten

Lover kamp for økt formuesska­tt og ny arveavgift

Rødt flyr høyt på målingene og frir til velgerne med følgende sommerbuds­kap: Norge trenger en ny arveavgift og økt formuesska­tt for å bekjempe ulikhet.

-

– Hittil har vi stort sett fokusert på de tiltakene som trengs for dem som trenger mer fra fellesskap­et. Men for at regnestykk­et skal gå opp, kommer vi framover til å jobbe mer med tiltak for dem som bør bidra mer til fellesskap­et, sa Rødt-nestleder Marie Sneve da partiet oppsummert­e våren torsdag.

Hun skisserte hvordan partiet konkret i budsjettar­beidet til høsten vil jobbe for å gjeninnfør­e en form for arveavgift, som regjeringe­n fjernet for flere år siden, og øke skatten på formue.

– Vi trenger en modell for en ny arvingskat­t – eller dynastiska­tt om du vil – som er mer omfordelen­de og progressiv enn den arveavgift­en vi hadde, sier Sneve.

– Det andre er at vi mener formuesska­tten må tilbake, men kanskje i en ny form.

Hun viser til at regjeringe­n har kuttet formuesska­tten med flere milliarder, penger Rødt heller vil bruke på barnehager, sykehjem og i kommunene.

– Å reversere disse kuttene og innrette den slik at den treffer de som har store formuer, er viktig for Rødt, sier Sneve.

Hun ser med uro på fremvekste­n av en «arving-klasse» som ifølge partiet får stadig større

makt i samfunnet.

Av viktige gjennomsla­g etter ett år på Stortinget trakk Rødtledels­en fram mistillits­forslaget mot Sylvi Listhaug, som til slutt endte med at Frp-politikere­n gikk av som justismini­ster. Også rollen partiet har spilt i saken om å sikre god flyambulan­seberedska­p i nord, ble trukket fram. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ?? NYE UTSPILL: Partiet Rødt og leder Bjørnar Moxnes møtte pressen i Oslo torsdag.
FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX NYE UTSPILL: Partiet Rødt og leder Bjørnar Moxnes møtte pressen i Oslo torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway