Agderposten

Bare å hoppe i havet

- ▶Karo●ine Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

Torsdagen ble varm, men ikke rekordvarm. Innocent Mugabo hoppet i vannet fra det nye stupebrett­et ved Barbu park. Nå blir det litt kjøligere, før varmen kommer tilbake til uken.

– Det er bra det ikke blir rekorder hver dag i sommer, da blir vi kokt til slutt, flirer Frode Hassel ved Meteorolog­isk institutt.

Aller varmest i vårt fylke var det ved Gjerstad stasjon klokken 14 torsdag. Der ble det målt 30 grader. Men nå skal det bli kjøligere, forteller meteorolog­en:

– Ja, nå blir det omtrent vintertemp­eratur for dere i sør. Nå skal det bli omtrent 20 grader i Arendal før helgen, før varmen vil komme tilbake igjen utover neste uke, forteller Hassel.

- Begynner å bli farlig tørt

Det er med andre ord ingen grunn til å finne frem vinterkåpa ennå. Meteorolog­en beroliger med at han nesten ikke kan se en eneste sky i prognosene fremover:

– Det ser veldig lovende ut også neste uke. Det er med andre ord mer sommer på gang.

Men det er ikke bare fryd og gammen med tørt og varmt vaer. I takt med vaeret stiger også skogbrannf­aren.

– Det hjelper ikke akkurat at det ikke ser ut til å komme en eneste skvett med nedbør. Det begynner å bli farlig tørt nå, advarer meteorolog­en.

- Stopper all styggedom

Årsaken til at det forblir varmt og tørt såpass lenge, er at høytrykken­e rett og slett «legger seg på riktige steder», skal vi tro Hassel. Han forteller at det ligger et blokkerend­e høytrykk i veien for lavtrykken­e lenger nord:

– Det stopper all styggedom fra Atlanterha­vet. Det bygger seg også opp et høytrykk over Midt-Norge etter hvert, noe som også vil vaere positivt for Sør-Norge.

Varmest i innlandet

Tirsdag ble det satt ny junirekord i Byglandsfj­ord på 32,1 grad. Denne rekorden blir trolig stående også etter den varme dagen i sør.

– Men vi kan ikke alltid sette rekorder, da blir vi kokt til slutt! Plutselig har vi 100 grader og kokende badevann, spøker meteorolog­en.

Forblir varmere

Men varmere forblir det i innlandet. Til uken melder det noe usikre langtidsva­rselet på Yr rundt 28- 30 grader i Åmli nesten hver eneste dag. Det samme gjelder blant annet for andre indre bygder som Byglandsfj­ord, Vegårshei og Evje. Blant kystbyene meldes det selvsagt også sol og fint vaer, men noe kaldere med 21–23 grader. Enn så lenge er det Tvedestran­d som ser ut til å få det varmeste vaeret blant kystbyene neste uke, men

symbolvars­elet er ennå usikkert fra meteorolog­enes side.

 ?? FOTO: KAROLINE NERDALEN DARBO ??
FOTO: KAROLINE NERDALEN DARBO
 ??  ?? AVKJØLING: Ella (7) og Vilja (6) koser seg i fontenene i Barbu, ved Arendals foreløpig eneste «kanal». – Det er ganske gøy å sprute på hverandre, forteller jentene. I tillegg til at det er fontener her, er det også mulig for jentene å kjøre sparkesykk­el helt uti vannet!
AVKJØLING: Ella (7) og Vilja (6) koser seg i fontenene i Barbu, ved Arendals foreløpig eneste «kanal». – Det er ganske gøy å sprute på hverandre, forteller jentene. I tillegg til at det er fontener her, er det også mulig for jentene å kjøre sparkesykk­el helt uti vannet!
 ??  ??
 ??  ?? - LITT KALDT: Det var ikke varmegrade­ne i lufta gutta hintet til når de mente at det var litt kaldt, men vannet. Fra venstre ser vi Tobias Flikka, Thomas Hanstad og Innocent Mugabo.
- LITT KALDT: Det var ikke varmegrade­ne i lufta gutta hintet til når de mente at det var litt kaldt, men vannet. Fra venstre ser vi Tobias Flikka, Thomas Hanstad og Innocent Mugabo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway