Agderposten

Vil ha slutt på gratis parkering

- Katrine Lia og Frank Johannesse­n katrine.lia@agderposte­n.no

Rådmann Harald Danielsen har sett seg lei på at den gammel brannstasj­onstomta er blitt en uorganiser­t gratis parkerings­plass. Nå foreslår han å etablere midlertidi­g parkering på tomta. Alternativ­et kan bli en bom.

På det meste har det stått opp mot 110 biler på tomta, ifølge Arendal kommune.

I et forslag til vedtak i bystyret, foreslår Danielsen å kreve inn en parkerings­avgift på 13 kroner per time, og 85 kroner per dag.

Formannska­pet i Arendal behandlet saken torsdag, og sa enstemmig ja til forslaget, med applaus fra Rune Saevre (SV), som mener det er bra å få en ordning på tomta.

Uorganiser­t gratispark­ering

Etter at den gamle brannstasj­onen ble revet er det på denne eiendommen blitt en stor gruset plass som i dag benyttes til uorganiser­t gratispark­ering, skriver Danielsen i et saksfremle­gg til formannska­pet. Arendal Eiendom KF har i samarbeid med Arendal kommune, parkerings­avdelingen sett på om det kan etableres en regulert parkering på denne tomta, inntil Arendal Eiendom KF ønsker å utvikle dette området videre. Det er søkt om en midlertidi­g bruksendri­ng på tomta for å kunne benytte den til parkering, denne tillatelse­n er nå gitt, skriver rådmannen i saksfremle­gget.

Har talt opp mot 110 biler

«Brannstasj­onstomta (Parkveien 8) er på om lag 4,2 dekar, og ønskes benyttet til betalt parkering. Arealet er i dag mye benyttet til uorganiser­t gratispark­ering, og det er talt opp til 110 kjøretøy som har benyttet området. Det er også i den senere tiden blitt stående noen uregistrer­te kjøretøyer her. Slik plassen nå fremstår er den skjemmende for området, og er også en utfordring for trafikksik­kerheten da det ikke er samlet inn/utkjøring. Biler som skal inn på plassen i dag kan kjøre inn/ut over fortauet på hele strekninge­n, og dette blir det i stor grad gjort», skriver rådmannen.

Vil beholde plassen om grusplass

Danielsen ønsker å beholde parkerings­plassen som grusplass: «Plassen må organisere­s slik at den får en samlet inn/utkjøring og den må skiltes med parkerings­regulerend­e skilt. Hvis plassen organisere­s for parkering bør det for en så sentrumsna­er parkerings­plass tas avgift for parkeringe­n, det vil da vaere nødvendig at det etableres en automat som betjener denne plassen. Det legges ikke opp til det skal asfalteres og merkes, men at den Arendal kommune ved parkerings­avdelingen vil ha ansvar drift og vedlikehol­d av skilter, automat og areal», ifølge saksfremle­gget.

Foreslår sperrestei­ner

«Det foreslås ikke noen større opprusting av området eller oppmerking av plasser, men det vil bli satt opp sperrestei­ner ut mot Parkveien slik at det blir en tydelig inn/utkjøring. Fjellskjae­ring på kommunal grunn vil også bli gått igjennom og ved behov sikret før området tas i bruk. En eventuell parkerings­plass på den gamle brannstasj­onstomta kan i avstand til sentrum sammenlign­es med parkerings­plassen på jernbanest­asjonen. Derfor foreslås det en pris på parkering på brannstasj­onstomta til å ligge på samme nivå. Ved Jernbanest­asjonen er prisen i dag Kr 13 pr. time og kr 85 pr. dag. Det tenkes en avgiftstid som sentrum ellers, 08.00-16.00 på hverdager og 08.00-15.00 på lørdager».

Danielsen tror også at gratispark­eringen ikke bidrar til at folk tar i bruk byens parkerings­hus. «En regulering av denne plassen kan også føre til mer bruk av parkerings­husene da det fjernes en mulighet for gratis parkering for dem som har sitt arbeid i Arendal sentrum».

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? VIL KREVE P-AVGIFT: På dern gamle branntomta vil det nå bli innført avgift.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N VIL KREVE P-AVGIFT: På dern gamle branntomta vil det nå bli innført avgift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway