Agderposten

Har fått polutsalg med tilpasset åpningstid

Torsdag fikk Hovden polutsalg. Det blir et prøveprosj­ekt med fleksible åpningstid­er.

- Tarald Reinholt Aas tarald.reinholt.aas@agderposte­n.no

– Jeg ble overrasket over hvor mye oppmerksom­het dette fikk lokalt, sier distriktss­jef Terje Gran i Vinmonopol­et til Agderposte­n.

Han sto i den ene enden av snora som ble klippet over av Bykle-ordfører Jon Rolf Naess. I den andre sto påtroppend­e distriktss­jef Heidi Beate Solheim.

Tok 13 år

– 13 år har det tatt å få polutsalg, sier ordfører Naess.

Sommeren 2005 hadde Bykle kommune nemlig sitt første møte med Vinmonopol­et om et mulig utsalg. Nå har de fått det.

Distriktss­jef Gran, som etter denne helgen er pensjonist, var overrasket over fremmøtet på sitt siste pol-oppdrag.

– Vanligvis er det på de store stedene det kommer mange. Her var det mer trøkk enn vi så for oss. Salget blir nok også deretter, sier han.

Kjøpte den første flasken

Ordføreren fikk aeren av kjøpe den aller første vinflasken på det flunkende nye polet. Han sikret seg også signaturen­e fra ekspeditør­ene Astrid og Martin på kvittering­en.

I stedet for ordinaere åpningstid­er, skal polet på Hovden holde åpen i høysesonge­r, og stengt i periodene det er mindre trøkk.

– Det holder åpent fire timer daglig på torsdag, fredag og lørdag frem til over høstferien. Så blir det helt stengt frem til rundt 1. desember, for å åpne når vinterseso­ngen starter, forklarer Gran.

Og vi må spørre ordføreren: Hva skal de ansatte ta seg til i den stengte perioden?

Fleksible ansatte

– Astrid er delvis pensjonist og Martin jobber på sportsbuti­kken, svarer Jon Rolf Naess. Han er ordfører for en kommune som vanligvis har 950 innbyggere, men opp mot 20.000 i høysesonge­n.

Der ligger også forklaring­en på de litt uvante åpningstid­ene på det nye polet.

 ??  ??
 ?? FOTO: BYKLE KOMMUNE ?? FØRSTE FLASKE: Ordfører Jon Rolf Naess trekker kortet på den aller første flasken rødvin solgt på Hovden-polet. Til høyre ekspeditør Astrid Rysstad.
FOTO: BYKLE KOMMUNE FØRSTE FLASKE: Ordfører Jon Rolf Naess trekker kortet på den aller første flasken rødvin solgt på Hovden-polet. Til høyre ekspeditør Astrid Rysstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway