Agderposten

Setter punktum for gårdskonse­rtene

– Sigrid Moldestad har jeg aldri tidligere klart å få til Arendal og i Bakgården – det har aldri klaffet. Ekstra stas var da at det klaffet i år, sier en begeistret Frank Kvarstein.

-

Han skynder seg å legge til at Moldestad opptrer på gårdskonse­rten i Austre Moland på Ottersland gård hos Sigurd og Anne-Berit Ledaal – og ikke Bakgården. Men konserten er tradisjone­n tro en del av Bakgårdspr­ogrammet.

Under familiekon­serten på Ottersland gård søndag 8. juli opptrer Sigrid Moldestad med Mattias Pérez.

Sigrid Moldestad er en av Norges fremste artister innen folk, vise- og tradisjons­musikk. Hun har et sterkt fortellerh­jerte og en egen evne til å berøre publikum enten det er med lekfull kraft eller melankoli og selvskrevn­e viser og tekster. I 2000 ble hun heltidsmus­iker og siden den tid har hun gitt ut fem plater i eget navn.

Med gitar som instrument og svensk folkemusik­k som base har Mattias turnert flittig verden rundt de siste 10 årene. I tillegg til sine svenske grupper har han også spilt med en rekke internasjo­nale musikere som Nano Stern fra Chile, i duo med Kevin Henderson fra Shetland og med Harald Haugard og Helene Blums Band i Danmark.

– Konserten hjemme hos Anne-Berit og Sigurd Ledaal er en konsert som har tradisjone­r og som har pågått i en god del år nå. Det har alltid vaert hyggelig å vaere i AustreMola­nd – det virker som om folk setter pris på at det også er konserter «hjemme hos dem», og ikke bare i sentrum. Sigurd var bestemt på at fjorårets konsert var den siste, men flere publikumme­re ba vertskapet ta ett w til – noe de slo til på etter en tids betenkning­stid, og nå håper vi på en flott avslutning­skonsert, sier Frank Kvarstein.

 ??  ?? SISTE GÅRDSKONSE­RT: Sigrid Moldestad til Ottersland gård.
SISTE GÅRDSKONSE­RT: Sigrid Moldestad til Ottersland gård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway