Agderposten

Håper raset ikke stanser skolebygg

Steinersko­len har kjempet og drømt om et nytt skolebygg i årevis. I mars kom klarsignal­et, i juli kom raset.

-

– Min umiddelbar­e reaksjon var «takk og lov for at ingen ble skadet». Det er mange arbeidsfol­k her, sier rektor ved Steinersko­len, Anne Marit Waldal Sveen.

Hun var raskt på stedet da nyheten om steinraset ved Langsaevan­net i Arendal ble kjent. Skoleeleve­ne slapp å bevitne raset, da de for lengst har tatt sommerferi­e.

125 elever til skolestart

Det har vaert en lang kamp å få finansiert planene om det nye skolebygge­t. For tiden foregår det meste av undervisni­ng på i brakkerigg­ene i naerheten av der raset gikk tirsdag. Drømmen er å flytte elevene ut av brakkene og inn i et toppmodern­e arkitekt-bygg.

Til skolestart i august forventer hun 125 elever på skolen. Etter planen skulle sprengings­arbeid og planering vaere ferdig til da.

– Nå vet jeg ikke hva som skjer. Raset er selvsagt en strek i regningen, men jeg håper fortsatt at vi unngår utsettelse­r, sier hun.

Skal ta alle forholdsre­gler

– Hva tenker du om at det gikk et ras i naerheten av der skoleeleve­r ferdes?

– Skolebygge­t skal lenger opp, og ikke der hvor raset gikk. Området rundt raset brukes heller ikke som uteområder. Når det er sagt, så er det viktig at man setter alle krefter til for å undersøke om det er ytterliger­e rasfare i området. Her må vi ta absolutt alle forholdsre­gler. Det skal vaere trygt å gå på skole her, sier hun.

 ??  ?? GLAD INGEN ER BERØRT: Rektor Anne Marit Waldal Sveen har lenge drømt om bedre skolebygg. I går ble det strek i regningen.
GLAD INGEN ER BERØRT: Rektor Anne Marit Waldal Sveen har lenge drømt om bedre skolebygg. I går ble det strek i regningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway