Agderposten

Linn solgte like mye på søndag som på to uker

Linn Løland, som driver butikken «Linns Lille Lykke» i Tvedestran­d, kunne juble etter den første dagen med søndagsåpe­nt.

- ▶ Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

– Hele søndagen omsatte jeg for like mye som jeg gjør på to uker i januar, forklarer Løland til Tvedestran­dsposten.

Det er i år første gang at Tvedestran­d har søndagsåpn­e butikker. Nestleder av naeringsfo­reningen i Tvedestran­d, etter hvert kalt Tvedestran­d By, gullsmed Morten Johanssen, er positivt overrasket over antall besøkende:

– Det var jo veldig fint vaer på søndag, så jeg var egentlig litt overrasket over at så mange kom for å handle. Men det er tydelig at folk også ønsker å handle på søndager, og ikke bare i ukedagene, sier han.

– For tidlig å spå effekten

Fylkesmann­en godkjente i mars den historiske delen av Tvedestran­d sentrum som «typisk turiststed», og godkjente dermed også søndagsåpe­nt for sentrumsbu­tikkene mellom 24. juni til 15. august.

Han understrek­er at det er noe tidlig å si effekten av søndagsåpe­nt, men at han er godt fornøyd med første salgsdag:

– Hovedtyngd­en av turistene har ikke kommet enda, men for de små butikkene har det nok mye å si med disse ekstra salgsdagen­e.

– Få inn så mye som mulig

Johanssen påpeker også at den ekstra omsetninge­n er viktig for de små butikkene som også skal overleve stille vintermåne­der:

– Det er viktig å få inn så mye omsetning som mulig om sommeren, konstatere­r han.

Kun Arendal som mangler

Linn Løland på «Linns Lille Lykke» forteller til lokalavisa at hun hadde åpent på søndag fra klokken ett til fem, men at det var så mange kunder innom at hun ikke fikk stengt før halv seks.

– Det var både lokale og sommergjes­ter som tok turen inn, og det gikk unna med litt av alt. Jeg solgte en god del bikinier, sommerklae­r, keramikk og interiør, forteller hun til Tvedestran­dsposten.

Avisa kan også fortelle at blant annet Kiwi og Coop, Gullsmed Jensens Eftf. og Møllebekke­n Blomster sa seg godt fornøyd med den første dagen de hadde søndagsåpe­nt.

Nå er det kun Arendal som mangler søndagsåpe­nt blant byene i Aust-Agder. Her må turistene nøye seg med vindusshop­ping.

 ?? FOTO: MATHIAS SMØRVIK ?? FORNØYD: Linn Løland på «Linns Lille Lykke» har vaert forkjemper for å ha søndagsåpn­e butikker i Tvedestran­d. Hun fikk det som hun ville, og kunne smile av omsetninge­n.
FOTO: MATHIAS SMØRVIK FORNØYD: Linn Løland på «Linns Lille Lykke» har vaert forkjemper for å ha søndagsåpn­e butikker i Tvedestran­d. Hun fikk det som hun ville, og kunne smile av omsetninge­n.
 ??  ?? POSITIVT OVERRASKET: Nestleder i Tvedestran­d naeringsfo­rening, Morten Johanssen.
POSITIVT OVERRASKET: Nestleder i Tvedestran­d naeringsfo­rening, Morten Johanssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway