Agderposten

Spås klar om 4-5 uker

Tirsdag startet arbeidet med å legge ut gresset på Levermyr. Leder for arbeidet, Kenneth Pedersen, forteller at gresset bør feste seg med røttene om en måneds tid.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

De siste ukene har det hersket stor tvil om det nye gresset som i disse dager legges på Levermyr får grodd nok til å tåle kamp både 29. juli og 5. august.

Tirsdag startet arbeidet med å rulle ut 8.000 kvadrat med gress på Levermyr.

Mannen med kontrollen, Kenneth Pedersen, kunne fortelle til Agderposte­n at gresset kan bli klart til seriekampe­n mot Sogndal.

– Røttene begynner nok å sette seg om 2–3 uker. For at gresset skal vaere helt festet i røttene går det nok 4–5 uker, det kommer an på vanning og gjødsling, som er veldig viktig nå, fortalte Pedersen tirsdag.

Ferdige torsdag

Det aller siste lasset med gress ankommer Levermyr torsdag.

Mannskapen­e blir altså ferdig med å legge gresset i løpet av torsdagen.

Da er det drøye tre uker til Jervs hjemmekamp mot Sogndal.

Jervs styreleder Per Gunnar Topland kunne mandag opplyse at klubben vil undersøke muligheten til å bruke andre baner for spill, i tilfelle gresset på Levermyr ikke blir godkjent for kamp.

– Det er 100 % sikkert at kampen skal spilles. Ingen av kampene skal utsettes, det eneste kan bli bortekampe­n mot Viking (22.7), men det er på grunn av landslagss­pillere i Viking, sa Topland til Agderposte­n mandag og la til:

– Det er ikke dermed sagt at kampen skal spilles på Levermyr. Vi er bare leietaker. Vi ønsker selvsagt å spille kampene på Levermyr, men prøver å finne alternativ­er hvis ikke dommer eller kommunen godkjenner banen, og forhører oss med Arendal og Kristiansa­nd.

Agderposte­n lyktes ikke å komme i kontakt med prosjektle­der i Grimstad kommune.

 ??  ?? I RUTE: Kenneth Pedersen forteller til Agderposte­n at arbeidet med å legge gresset er i rute etter egen plan, og at siste rull med det 4 cm tykke gresset rulles ut torsdag.
I RUTE: Kenneth Pedersen forteller til Agderposte­n at arbeidet med å legge gresset er i rute etter egen plan, og at siste rull med det 4 cm tykke gresset rulles ut torsdag.
 ??  ?? I GANG: Tirsdag begynte arbeidet med å rulle ut gresset på Levermyr.
I GANG: Tirsdag begynte arbeidet med å rulle ut gresset på Levermyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway