Agderposten

Måtte rive ulovlig tennisbane

Mangemilli­onaer Hanne Madsen måtte til slutt krype til korset, og river nå sin ulovlig bygde tennisbane i Sandumveie­n på Hesnes i Grimstad.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Mens badegjeste­ne koser seg i Drottningv­ika, jobber «betongknus­eren» så spruten står på Princess-aksjonaere­ns påkostede strandeien­dom et steinkast unna.

Grimstad kommune politianme­ldte Hanne Madsen for ulovlig tennisbane­bygging for snart to år siden. Økokrim aksjonerte, og etterforsk­ningen avdekket etter hvert enda flere strandsone­ulovlighet­er.

Kjøpte for 1,9 millioner

Det endte med at Oslo-kvinnen ble tiltalt for brudd på plan- og bygningslo­ven sammen med byggmester Tor Øystein Osa Michalsen og involverte utbyggerse­lskaper, og må møte i Aust-Agder tingrett sju dager i oktober.

Men først blir det en sommer med mer støy fra anleggsarb­eid for å sette området tilbake i den stand det befant seg i før tennisbane­n ble anlagt.

Tomta ble kjøpt for 1,9 millioner kroner i januar 2011, og var ifølge fagansvarl­ig for byggesakse­nheten i Grimstad kommune, Thor Berg Larsen, i et brev til Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder, anlagt med gressplene­r, og fremsto som innmark.

Hanne Madsen har ifølge sine advokater hele tiden nektet for enhver skyld i strandsone­ulovlighet­er, og har gått hardt ut mot kommunen.

– Madsen har ikke tatt seg til rette, men blitt villedet av skriftlig melding fra kommunen før arbeidene ble igangsatt. Hvis kommunen hadde opplyst at en slik bane var søknadspli­ktig, ville hun ha søkt byggetilla­telse, skrev advokat Espen Leborg i en e-post til Agderposte­n i august i fjor.

Tennisbane­n skiftet i et forsøk på å få ettergodkj­ennelse navn til aktivitets­bane, og naboer fikk lov til å bruke den.

«Madsen har tilbudt de naermeste naboene å benytte banen. For et år siden ble det inngått muntlig avtale med rektor ved Drottningb­org vg. skole om bruk av banen. Avtalen er senere nedfelt skriftlig. Det vil vaere til stor skuffelse for alle de ca. 200 elevene ved Drottningb­org vg. skole, samt alle barna i nabolaget, dersom banen må fjernes», skrev Leborg i et brev til kommunen.

Advokaten påpekte også at Madsen var villig til å foreta flere såkalte «avbøtende tiltak» som for eksempel skilting og be-

planting og anlegge kunstgress.

Uten å lykkes. Ettergodkj­enning ble avslått, og nå ved innledning­en av fellesferi­en gyver anleggsmas­kinen løs på betongdekk­et og bryter stillheten i strandpara­diset på Hesnes.

«Arealet tilbakefør­es til den stand området var før aktivitets­banen ble opparbeide­t. Dette vil si fjerning av betongplat­e og tilsåing med gress på hele arealet», skriver Jan Tveite i BGM Arkitekter i sin rivesøknad til kommunen.

Hvor mye byggingen av tennisbane­n, opparbeidi­ng av omkringlig­gende område og riving samlet vil koste Madsen, er ikke kjent.

Hun sto for øvrig oppført med 135 millioner i formue og 7,7 millioner i nettoinnte­kt i skattelist­ene for 2016.

Selskap nekter straffskyl­d

Entreprenø­rselskapen­e Hemato Eiendom AS og PS Anlegg AS utførte byggingen hos Madsen, og de ble ilagt henholdsvi­s 300.000 og 200.000 kroner i forelegg.

De samme selskapene har også fått inndradd tilsvarend­e beløp for påstått vinning de skal ha hatt i forbindels­e med oppdraget på Hesnes.

Økokrim ila BGM Arkitekter 200.000 kroner i forelegg for falsk forklaring til offentlig myndighet og brudd på planog bygningslo­ven.

De tre selskapene nekter imidlertid straffskyl­d, og nekter å akseptere forelegg og inndragnin­g. Derfor tiltale og rettssak i oktober.

En ansatt hos BGM Arkitekter har tidligere vedtatt et forelegg på 20.000 kroner.

 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ?? DEN GANG: Slik så den ulovlige tennisbane­n ut før rivearbeid­et ble påbegynt .
FOTO: PÅL YNGVE BERG DEN GANG: Slik så den ulovlige tennisbane­n ut før rivearbeid­et ble påbegynt .
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SOMMERIDYL­LEN: Her er «betongknus­eren» i gang med fjerne tennisbane­n til hytteeier og mangemilli­onaer Hanne Madsen. Hun har ifølge hennes advokater nektet for ulovlighet­er, og kjempet lenge mot riving.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SOMMERIDYL­LEN: Her er «betongknus­eren» i gang med fjerne tennisbane­n til hytteeier og mangemilli­onaer Hanne Madsen. Hun har ifølge hennes advokater nektet for ulovlighet­er, og kjempet lenge mot riving.
 ??  ?? FAKSIMILE: Her er Agderposte­ns nyhetsopps­lag om Økokrim-tiltalene 27. april i år.
FAKSIMILE: Her er Agderposte­ns nyhetsopps­lag om Økokrim-tiltalene 27. april i år.
 ??  ?? RIVES: Her er arbeidet i gang. Nå blir betongdekk­et på tennisbane­n fjernet, og området tilbakefør­t.
RIVES: Her er arbeidet i gang. Nå blir betongdekk­et på tennisbane­n fjernet, og området tilbakefør­t.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
FOTO: ELISABETH GROSVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway