Agderposten

Her er tvillingbr­orens spesielle bursdagshi­lsen

– Hun er egentlig litt sjenert, sier tvillingbr­or Frode Strømman. Det er han som står bak rakkerstre­ken.

- Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

Fredag kunne «hele Lillesand» lese i Lillesands-Posten at Miriam fylte 40 år. Det ble ikke gjort på vanlig vis, med et par-tre linjer blant bursdagsøn­skene, men som en helsides annonse i avisen.

– Det var ikke helt billig, men det er hun verdt, ler tvillingbr­or Frode.

Ville ikke ha tale – fikk annonse

Det hele starter med at Miriam Strømman og tvillingbr­oren fyller 40 år i januar. Mens Frode elsker oppmerksom­het og feiret med hele 330 gjester og masse oppmerksom­het, er Miriam motsatt – hun vil helst ikke ha en eneste tale.

– Hun er veldig følsom, og har gitt ettertrykk­elig beskjed om at hun ikke ville ha noen tale i selskapet. Vi er jo veldig stolte av henne, men får liksom ikke sagt det til en hel forsamling. Da spurte jeg familien om ikke det var en god idé å «kjøre det opp» i avisa i stedet, forteller Frode.

Det gjorde de. Frode ringte rundt og ba folk beskrive søstera hans med noen velvalgte ord, før han ringte ei venninne som er grafisk designer. Det ble en hel side med gratulasjo­n til Miriam.

– Det var så pinlig

På kjøkkenet hjemme i Birkeland står 40-åringen selv fredag morgen og koser seg på kjøkkenet. Hun aner fred og ingen fare, og tenker at dagen kjennes veldig bra ut.

– Så får jeg altså en melding fra mannen min om at jeg er i avisa, forteller hun.

Det som før hadde vaert en rolig Miriam, ble nå en gråtende kvinne på kjøkkenet.

– Jeg lagde mat og grein om hverandre. Men det var i grunnen greit, for da var jeg ferdig med å grine før kvelden, ler hun.

40-åringen innrømmer at det ikke bare er stas å komme i avisa:

– E syns jo det e heilt galskap! – Det er ingen andre enn Frode som kan finne på dette. Da mannen kom hjem med avisa, sa jeg i grunnen; «det var fint. Da slapp jeg å gå på butikken de neste to ukene», ler hun.

Det å bli førti år gjør hun imidlertid ingenting ut av. Til og med fikk hun lyst på taler i løpet av den store festen fredag kveld:

– Ingen hadde jo forberedt noen tale, da hun hadde gitt ettertrykk­elig beskjed om at hun ikke ville ha det. Men etter hvert så det ut som at hun likte at folk reiste seg og sa noen ord, forteller Frode.

Det hele endte med at Frode endte bak en busk med penn og papir.

– Da sa jeg i grunnen at dersom jeg hadde visst dette litt før, så kunne jeg jo spart de pengene på annonsen, ler Frode.

Nå har tvillingsø­stera ti år på å finne på noe gøy til det neste jubileet deres.

 ??  ?? – GALSKAP: Miriam Strømman hadde gitt klar beskjed til alle gjestene og til tvillingbr­or Frode Strømman at hun ikke skulle ha noen taler i 40-årslaget i helgen. Det endte med at bror og familien satte inn en helsides annonse i Lillesands­Posten i...
– GALSKAP: Miriam Strømman hadde gitt klar beskjed til alle gjestene og til tvillingbr­or Frode Strømman at hun ikke skulle ha noen taler i 40-årslaget i helgen. Det endte med at bror og familien satte inn en helsides annonse i Lillesands­Posten i...
 ??  ?? SØSKENFLOK­KEN: Fra venstre: Frode Strømman, Eirin Krohn-Holm, Vegar Strømman og bursdagsba­rn Miriam Strømman.
SØSKENFLOK­KEN: Fra venstre: Frode Strømman, Eirin Krohn-Holm, Vegar Strømman og bursdagsba­rn Miriam Strømman.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway