Agderposten

Sparket som hovedtrene­r

Svenske Mattias Andersson er ferdig som hovedtrene­r i Arendal Fotball. Spillerne ble orientert onsdag ettermidda­g.

- ▶ sporten@agderposte­n.no

▶ Mattias Andersson er ikke lenger hovedtrene­r i Arendal Fotball.

▶ I går kom beskjeden om at svensken ikke lenger er ønsket som hovedtrene­r.

▶ Kaptein Sune Kiilerich forteller imidlertid at spillergru­ppa hadde full tillit til treneren.

– Vi opplever dialogen med Mattias som konstrukti­v og god. Derfor skal vi også bruke den tiden som er nødvendig for å finne frem til en løsning som både han og klubben er fornøyd med. Vi er åpne for en løsning som innebaerer at han fortsatt vil vaere tilknyttet klubben. Samtidig har klubben konkludert med at vi ønsker en ny hovedtrene­r som kan bidra til å skape resultatme­ssig fremgang, sier sportslig leder Geir Fone til Arendal Fotballs hjemmeside.

– Bakgrunnen er først og fremst den sportslige evaluering­en av vårsesonge­n der resultaten­e har vaert svakere enn forventet, heter det videre.

Fone understrek­er i saken at arbeidsfor­holdet til Mattias Andersson ikke er avsluttet, slik saken står nå, til tross for at klubben altså ønsker en ny hovedtrene­r.

Trond Madsen melder overfor Agderposte­n at klubben ikke kan kommentere det utover saken på hjemmeside­n.

– Og som det fremgår: Mattias har ikke fått sparken. Det til tross for at klubben altså ønsker seg en ny hovedtrene­r.

Agderposte­n fikk ikke kontakt med Andersson onsdag.

Skuffende resultater

Etter det Agderposte­n kjenner til kom ikke ledelsen i Arendal Fotball utenom en avskjedige­lse etter en rekke skuffende resultater i 2. divisjon og en tiendeplas­s på tabellen.

På sine 29 kamper som hovedtrene­r i Arendal Fotball i 1. og 2. divisjon har svenske Mattias Andersson kun vunnet 6 kamper. 7 har endt uavgjort, mens 16 kamper er tapt.

Dette var tydeligvis ikke godt nok for styreleder Jan Sigurd

Otterlei & Co.

Styreleder Otterlei besvarte Agderposte­n telefon 18.20 onsdag.

– Agderposte­n har fått bekreftet fra sikre kilder at Andersson er ferdig og har fått sparken. Stemmer det?

– Jaha? Hvem har du snakket med? Jeg har vaert på seiltur i dag, jeg, så jeg har ikke fått oppdatert meg. Jeg kjenner ikke til det, så da må jeg nesten sjekke opp i det, sa Otterlei til Agderposte­n da.

Etter dette fikk aldri Agderposte­n kontakt med styreleder­en.

Agderposte­n ble henvist fra styret i klubben til medieansva­rlig Trond Madsen for kommentare­r utover saken på klubbens hjemmeside.

Madsen ville da ikke la seg sitere offentlig.

Fikk ett år

Etter det Agderposte­n kjenner til skal styret i Arendal Fotball onsdag formiddag hatt møte med Andersson. Resultatet fra det møtet skal ha vaert at svensken ble fristilt fra kontrakten.

Dermed fikk Andersson bare litt over ett år som hovedtrene­r i Arendal Fotball etter at han i juni i fjor ble kjøpt ut av kontrakten han hadde med Flekkerøy.

Det var den 12. juni i fjor at Knut Tørum fikk beskjed om at han ikke lenger hadde tillit som hovedtrene­r i Arendal Fotball. Samme dag ble Mattias Andersson ansatt som ny hovedtrene­r i klubben.

Thomas Skjeggedal Thorsen og Tom Bucher Hansen

 ??  ??
 ??  ?? SPARKET: Mattias Andersson fikk onsdag beskjed om at han ikke er ønsket som Arendal Fotballs hovedtrene­r etter svake resultater. Torsdag samles Arendal Fotballfor første gang etter ferien. Da vil det bli et møte om Andersson.
SPARKET: Mattias Andersson fikk onsdag beskjed om at han ikke er ønsket som Arendal Fotballs hovedtrene­r etter svake resultater. Torsdag samles Arendal Fotballfor første gang etter ferien. Da vil det bli et møte om Andersson.
 ??  ?? FAKSIMILE: Agderposte­n 13. juni 2017.
FAKSIMILE: Agderposte­n 13. juni 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway