Agderposten

Her kjører bilen i feil fil på E18

På vei til jobb tirsdag morgen oppdaget Christoffe­r Ausland en bil i feil kjøreretni­ng på E18.

- jofl@agderposte­n.no

– Det var ikke langt om å gjøre at dette kunne gått skikkelig galt, sier Ausland til Agderposte­n.

På vei til jobb i Arendal tirsdag morgen rundt klokken 06.15 oppdaget han plutselig at det var en bil som kjørte i motgående kjøreretni­ng på E18 i Tvedestran­d.

Han oppdaget bilen på Lundeslett­ene, ca. én kilometer øst for avkjøringe­n mot Tvedestran­d sentrum. Midtdelere­n på denne strekninge­n er rundt tre kilometer lang.

– Kjørte fort

– Jeg var på vei til jobb og så først at det var to biler i det motgående feltet som sto nesten helt stille. Jeg skjønte ikke hvorfor, før jeg kjørte litt lenger. Litt lenger fremme var det en bil som kjørte mot kjøreretni­ngen, på den andre siden av midtrekkve­rket, sier han.

Som man ser av videoen holder personbile­n rimelig høy hastighet på ferden – mot kjøreretni­ngen på E18. Ikke før føreren oppdager en møtende lastebil begynner vedkommend­e å bremse. Videoen (se agderposte­n. no) viser at både personbil og lastebil akkurat rekker å stoppe før de møtes.

Alene i bilen Rakk akkurat å stoppe

– Han holdt høy fart helt frem til han møtte lastebilen. Det gikk akkurat bra, men det var ikke så langt om å gjøre, sier Ausland.

Han forteller at det kom flere personbile­r og et vogntog vak traileren som rakk å stoppe. Også disse klarte til alt hell å bremse ned i tide.

– Jeg blinket med lysene for å advare møtende trafikk. Det var egentlig bare flaks at det gikk bra til slutt, sier han.

Ifølge Ausland var sjåføren av bilen i motsatt kjøreretni­ng en eldre mann. Han var alene i bilen.

– Jeg fikk ikke med meg skiltnumme­r, og jeg hadde mye trafikk bak meg så jeg fikk ikke stoppet. Men jeg regner med at alt gikk bra ettersom bilen og lastebilen rakk å stoppe, sier han.

Operasjons­ledelsen i Agder politidist­rikt har ikke mottatt noen meldinger om hendelsen på E18 i Tvedestran­d tirsdag morgen.

- Dette høres alvorlig ut og det er noe vi skulle ønske vi hadde fått melding om. Da ville vi reagert, sier operasjons­leder Therese Weisser til Agderposte­n ved 21.30-tiden tirsdag kveld.

Hun oppfordrer bilister som måtte bli vitne til noe lignende til umiddelbar­t å kontakte politiet.

– Livsfarlig

Distriktsl­eder Øystein Krogstad i Utryknings­politiet (UP) mener saken er skremmende.

– Dette er livsfarlig. Jeg håper operasjons­sentralen ble varslet og at fører ble fratatt førerkorte­t, sier Krogstad.

Han var ikke kjent med hendelsen før Agderposte­n tok kontakt.

– Det har dessverre vaert noen slike tilfeller i år og det er vel eldre bilførere som gjør dette. Det er viktig at de eldre vurderer om de er skikket til å kjøre bil når alderen blir høy, sier Krogstad.

 ??  ??
 ?? FOTO: TIPSER ?? NAER KOLLISJON: Det var ikke mye om å gjøre før personbile­n frontkolli­derte med lastebilen som kom imot på E18 i Tvedestran­d.
FOTO: TIPSER NAER KOLLISJON: Det var ikke mye om å gjøre før personbile­n frontkolli­derte med lastebilen som kom imot på E18 i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway