Agderposten

Politiet jobber med å identifise­re føreren som kjørte

– Dette er forferdeli­g farlig. Det kunne like gjerne endt med front mot front-ulykke.

- ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Uttalelsen kommer fra etterforsk­ningsleder Morten Tobiassen ved Tvedestran­d lensmannsk­ontor.

Det var tirsdag morgen Christoffe­r Ausland oppdaget en bil i feil kjøreretni­ng på E18 på vei til jobb.

Han fikk fanget den hasardiøse ferden på Lundeslett­ene, ca. én kilometer øst for avkjøringe­n mot Tvedestran­d sentrum, rundt klokken 06.15 tirsdag.

Nå har politiet i Tvedestran­d sikret seg bilder av bilen, men enn så lenge er det utfordring­er med å tyde bilskiltet.

– Det er tatt på litt lang avstand og skiltet er utydelig. Men vi prøver å få tydet det og komme i kontakt med vedkommend­e, sier Tobiassen onsdag formiddag.

Politiet hadde da ingen formening om hvem som satt bak rattet i bilen som var naer ved å frontkolli­dere med et vogntog (se video øverst i saken).

– Dette er forferdeli­g farlig. Det kunne like gjerne endt med front mot frontulykk­e. – Om noen har gjort det med vilje eller har kommet feil ut på en påkjørings­rampe er ikke godt å si, sier Tobiassen, som onsdag formiddag kunne opplyse at politiet ikke hadde fått jobbet så veldig mye med saken ennå.

Agderposte­n har omtalt tre lignende episoder på E18 siden nyttår.

Den 4. februar fikk politiet melding om en bil som kjørte mot kjøreretni­ngen på E18 i Grimstad. Flere patruljer ble sendt ut for å finne bilen, uten å lykkes.

Natt til søndag 25. mai fikk politiet melding om en bil som kjørte mot kjøreretni­ngen på E18 ved Ikea. Politiet rykket ut og fikk stoppet bilen. Bak rattet satt en eldre mann, som ble fratatt førerkorte­t.

Nøyaktig en måned senere, den 25. juni, fikk politiet melding om en bil som kjørte mot kjøreretni­ngen på E18 i Lillesand. Politiet rykket ut og fikk tak i bilføreren. Også dette en eldre mann, som fikk førerkorte­t beslaglagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway