Agderposten

Nye Veiers forklaring fremstår ikke troverdig

Var det meningen at ingen skulle vite om dette før utbyggings­sjefen kunne stikke hode ut på sørsiden av Torsbuåsen 5 meter for høyt og peke nese til alle naboene?

- Øystein Matre, alias Svarteper Torsplassv­eien

Det er gledelig å se at Arendal kommune ved Nina Jentoft tar Nye Veiers arroganse på alvor. Men det gjenstår å se om det hjelper. De som uansett her sitter igjen med Svarteper er vi som er naboer. Vi har stolt på Harald Tobiassens ord om at «du får det bedre enn noen gang». Siden huset vårt ble bygget før E18 kom så var vel det en lovnad litt i overkant. Men, likevel; vi skulle få det bedre med ny E18. Dette har vi sett fram til.

Vi fikk kanskje en liten mistanke om at noe var galt da en representa­nt fra Multiconsu­lt, på vegne av Nye Veier, kom for å beregne støynivået på eiendommen vår, både ute og inne. Det holdt med et nødskrik uten ekstra støydempen­de tiltak. Det vil si: Ute ble vi anvist plass bokstaveli­g talt med ryggen mot veggen, på nordsida av huset.

Resten av vår 1,7 mål store tomt har for høyt støynivå til at det er tilrådelig å oppholde seg utendørs. Vi syntes vel dette var litt rart siden fylkesveie­n, nåvaerende E18, skulle ligge som en støyskjerm 5 meter høyere enn den nye E18. Men vi stolte fortsatt på Harald Tobiassen og hans regulering­splan.

Men mistanken ble på nytt satt på prøve under et allmøte i regi av Nye Veier sist vinter. Der fikk utbyggings­sjef Tordis Vandeskog direkte spørsmål om hvilken høyde E18 får ut av tunnelen under Torsbuåsen mot sør. Hennes unnvikende svar den gang om at det var detaljer som hun ikke kunne svare på, er i aller høyeste grad ikke troverdig. Spesielt sett i lys av at dette avviket fra gjeldende regulering­splan må ha vaert kjent i langt over to år. Støyberegn­ingene er utført på vår eiendom 26.02.2016 i strid med gjeldende regulering­splan. At utbyggings­sjefen ikke kjente til denne «detaljen» er etter vår mening oppsiktsve­kkende.

Nå er imidlertid den samme utbyggings­sjefen meget godt kjent med, og klar på at Nye Veiers reviderte plan må følges. Gjeldende regulering­splan er, med fult overlegg, gjemt bort i en skuff i Longum Park der ingen finner den igjen. Det er utrolig arrogant av de ansvarlige personer i Nye Veier.

Nei min gode utbyggings­sjef; Var det meningen at ingen skulle vite om dette før du kunne stikke hode ut på sørsiden av Torsbuåsen 5 meter for høyt og peke nese til alle naboene?

 ??  ?? TUNNEL I TORSBUÅSEN: Illustrasj­on hentet fra stillbilde­r fra 3D-vide. E18 mellom Harebakken og Sagene i Arendal kommune. Multiconsu­lt som har laget videoen på oppdrag fra Statens vegvesen.
TUNNEL I TORSBUÅSEN: Illustrasj­on hentet fra stillbilde­r fra 3D-vide. E18 mellom Harebakken og Sagene i Arendal kommune. Multiconsu­lt som har laget videoen på oppdrag fra Statens vegvesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway