Agderposten

Årets Nobelkonse­rt blir avlyst – ønsker å tenke nytt

-

blir ingen Nobels fredsprisk­onsert i år. Arrangøren ønsker å tenke nytt om innhold og format, opplyser Nobelinsti­tuttet.

Beslutning­en avspeiler arrangøren­es ønske om å tenke nytt om konsertens innhold og format, samt at konserten de siste årene har hatt en anstrengt økonomi, heter det i en pressemeld­ing tirsdag.

– Vi har opplevd at finansieri­ngen av konserten er svaert krevende og ønsker derfor å bruke det neste året på å utvikle et nytt konsertfor­mat. Ambisjonen er å relansere konserten i ny drakt i 2019. Sammen vil vi blant annet se på hvordan konserten kan tilpasses flere plattforme­r enn tradisjone­ll lineaer TV, sier direktør Olav Njølstad ved Det Norske Nobelinsti­tutt.

Konserten hører inn under selskapet Nobels Fredspris Forskning og Informasjo­n AS, som ikke mottar offentlig støtte og som de senere år har basert seg utelukkend­e på bidrag fra norske sponsorer og billettinn­tekter.

Ifølge Dagbladeth­ar Rema 1000 valgt å ikke fornye sponsoravt­alen, etter å ha bidratt i tre år.

Den første fredsprisk­onserten ble holdt i 1994. Siden da har folks medievaner endret seg kraftig, og de tre samarbeids­partnerne bak konserten – Nobelinsti­tuttet, Warner Bros. Norge og Gyro – ønsker å ta dette inn over seg. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway