Agderposten

En ny E18 gjennom Grimstad må gå i tunnel

Grimstad Arbeiderpa­rti vil ha E18 i tunnel.

- Styret i Grimstad Arbeiderpa­rti

For Grimstad Arbeiderpa­rti er det viktig å bevare gode og støyfrie bomiljøer, dyrkbar mark, kulturmilj­øer og tilgang til friluftsom­råder for oss og kommende generasjon­er. Ny E18 i Grimstad uten tunnel vil bli en barriere som deler kommunen vår.

Vi vil at det skal vaere enkelt å bevege seg mellom sentrum og Dømmesmoen, Fjaere og Landvik og mener nåvaerende trasé gjennom Fevikmarka og tunnel fra Vik-krysset til Øygårdsdal­en er et godt valg. Avstand i luftlinje fra Vik til Øygardsdal­en er ca. 4 km.

Ny E18 ved Larvik åpnet nylig. Der har hensynet til å bevare støyfrie bomiljøer, Bøkeskogen og den opprinneli­ge sammenheng­en til Farrisvann­et blitt vektet tungt for strekninge­n fra Bommestad til Sky. Dette har resultert i to tunneler, Larvikstun­nelen på 2,8 km og Martineåst­unnelen på 1,3 km, samt den 570 meter lange nye Farrisbrua. Strekninge­n har fartsgrens­e på 100 km/t.

Hensyn som ble tatt i Larvik er relevante også i Grimstad. Vi har tilsvarend­e utfordring­er med naerhet til sentrum hvor man ikke ønsker barrierer mot friluftsom­råder og kulturmilj­ø. Grimstad er også en by i vekst og det kan vaere uheldig for nye boligområd­er og på hvilken side av E18 man bor.

Vi mener også at en smal 4-felt tilsvarend­e den nåvaerende mellom Grimstad og Kristiansa­nd med 100 km/t er godt nok og gir bedre mulighet for å skåne miljøet.

Oppdraget til Nye Veier er å bygge mest mulig vei for minst mulig penger. Oppdraget til politikern­e i Grimstad er å vaere ombud for innbyggern­e og tenke langsiktig.

Dette er en vei som vil ligge der i vår levetid og lenger, og da må den ikke gå på bekostning av uerstattel­ige verdier i naerområde­t vårt. Dette må tas med i regnestykk­et når en skal investere i ny vei.

Grimstad Arbeiderpa­rti vil kjempe for en ny E18 som gir minst mulig inngrep på dyrkbar mark og kulturmilj­øer i kommunen vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway