Agderposten

Bytter ut Skagerrak across med nytt konsept

For årets Tvedestran­ds-regatta er det slutt for Skagerrak across. Arrangøren forteller at de har sett seg nødt til å gjøre grep, vedrørende det tøffe racet.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

I år det den 90. utgaven av Tvedestran­ds-regattaen.

Skagerrak around

For andre år på rad utgår Skagerrak across, men arrangøren­e i Tvedestran­d Racingklub­b (TRK) har kommet opp med et nytt konsept.

– I stedet har vi Skagerrak around. Vi måtte avlyse løpet i fjor, og så oss nødt til å gjøre noe nytt. Runden blir ut fra Tvedestran­d havn, til Møkkalasse­t, videre til Lyngør og tilbake til Tvedestran­d, forteller leder i TRK, Axel Dalen, til Agderposte­n.

Nye Skagerrak around starter fredag klokken 08.00 fra havna i Tvedestran­d.

– Skagerrak across er nok litt for tøft for mannen i gata, så da prøver vi med noe nytt. Her kan alt fra powerbåt, klassebåte­r og fartsbåter stille, melder Dalen.

Offshore lørdag

Lørdag er det norgescup i offshore-klassene.

Dalen melder at påmeldings­tallet per tirsdag ligger rundt der det pleier å ligge.

– I antall klassebåte­r i offshore har vi 18–20 båter påmeldt. Det er som det pleier, egentlig. Til Skagerrak around håper vi å komme opp i 10–15 båter, sier racingklub­blederen.

Håper på mye folk

Lederen i racingklub­ben håper på mye folk i Tvedestran­d i helgen, og sier at det er søndag at man satser mest på i forhold til 90-årsjubilee­t.

– Vi håper jo det blir liv alle dagene, men søndagen kommer til å bli veldig publikumsv­ennlig. Da vil det foregå mye inni havna, i tillegg til at det blir løp for sjekter, joller og fjordløpet som alltid, forklarer Axel Dalen overfor Agderposte­n.

 ??  ?? FULL FRES: Lørdag braker det løs i offshore-klassene under Tvedestran­ds-regattaen. Bildet er fra offshore-EM i fjor sommer.
FULL FRES: Lørdag braker det løs i offshore-klassene under Tvedestran­ds-regattaen. Bildet er fra offshore-EM i fjor sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway