Agderposten

Arrangerte felles ferie for pensjonist­ene

Sommertid er for mange å dra på ferie med venner og familie. I Austre-Moland samles pensjonist­ene og drar av gårde på busstur. Her er deres reisebrev.

-

– Svaert sosialt – og greit å slippe kjøring selv. De fleste som var med på årets utgave har passer «middagshøy­den» men er allikevel svaert aktive og spreke.

Bortsett fra kaffestopp ble første stopp Gamlebyen i Fredriksta­d.

Vi ble guidet i den gamle festningsb­ygningen av en dyktig guide og satt igjen med mange inntrykk etterpå. Deretter ble det omvisning på modelljern­banesenter­et. Dette er en av Nordeuropa­s største modelljern­baner med 2 km jernbane. – Besøket ble avsluttet med en trompetsol­o av guiden. Med oss hadde vi Sigurd Venemyr og Alf Skjulestad. De spilte og vi sang med.

Som pensjonist­er flest liker vi å synge og ha det gøy sammen.

Dagen etter var det vakre Hvaler som fikk besøk. – Et fantastisk sted med 833 for- skjellige holmer og skjaer. Vi fikk bl.a. se fiskemotta­ket i Utgårdskil­en. Dette er Norges største fiskerihav­n øst for Lindesnes.

Vi fikk se Kystmuseet Hvaler med omvisning og film. Deretter ble det en rundtur i Hvaler kirke. Dette er en middelalde­rkirke. Kirken har en helst spesiell og vakker altertavle.

Anne Lise Ausland sang med sin klokkeklar­e stemme salmen «Kirken den er et gammelt hus, står om enn tårnene faller». Dette ble et rørende øyeblikk for oss alle.

Vi besøkte Hafslund hovedgård, Sarpefosse­n som er kjennemerk­e for industrire­isning og utvikling i området rundt.

På grunn av uvaer ble tur til Stordal kultursent­er kuttet. Det ble i stedet tur til Kongsten fort i Fredriksta­d, bygget i 1665.

Siste kvelden ble svaert sosial med basar og hyggelig samvaer.

En sang vi avsluttet samvaeret med er: «La oss leve for hverandre». Det blir

mer og mer viktig for oss alle.

Etter en kjapp «Harryhande­l» tok vi Colo Line fra Strømstad til Sandefjord før vi kom oss hjem til Austre Moland. Synnøve Lauvland

Skotkjerra

 ??  ?? NORD-EUROPAS STØRSTE: Anne Lise Venemyr, Bjørg Fjaerbu, Einar og Daphne Tollefsen og Synnøve Skotkjerra er på modelljern­banesenter­et.
NORD-EUROPAS STØRSTE: Anne Lise Venemyr, Bjørg Fjaerbu, Einar og Daphne Tollefsen og Synnøve Skotkjerra er på modelljern­banesenter­et.
 ??  ?? GAMLEBYEN: På tur i Fredriksta­ds historiske del.
GAMLEBYEN: På tur i Fredriksta­ds historiske del.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway