Agderposten

Bilisten som kjørte i feil felt er identifise­rt

Politiet mener de vet hvem som kjørte bilen som nesten kolliderte mot en trailer på E18 for en uke siden. Bilisten kom i feil fil, men til alt hell unngikk de sammenstøt.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Nestenulyk­ken skjedde for en uke siden, 3. juli, da en personbil kjørte på feil side av midtdelere­n på E18 ved Lundeslett­ene øst for Tvedestran­d.

Bilen skal ha holdt rimelig god fart, ifølge et vitne, og stanset ikke opp, før den bremset opp for å unngå en trailer som kom imot.

Bildeanaly­se

Nestenulyk­ken ble filmet av Christoffe­r Ausland, som også kjørte østover, men i riktig felt.

Nå har videoen han tok, ført politiet til en mistenkt.

– Det var vanskelig å få noe konkret utav filmen, men på noen av bildene var det mulig å zoome inn og få frem et regis- treringsnu­mmer, sier etterforsk­ningsleder ved Tvedestran­d lensmannsk­ontor, Morten Tobiassen.

Nummeret ga dem et navn på bileier og beskrivels­en av føreren fra vitner passer med den de kom frem til.

– Vi vet hvem som kjørte, men har ikke fått avhørt ham enda, sier Tobiassen.

Livsfarlig feil

Det er dessverre ikke mangel på slike episoder, og distriktsl­eder av UP, Øystein Krogstad, har tidligere fortalt til Agderposte­n hvor skremmende han opplever slike episoder.

– Dette er livsfarlig, men det har dessverre vært noen slike tilfeller i år, sier Krogstad.

Politiet vet ikke hvem som satt i lastebilen som nesten fikk personbile­n i fronten.

 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R AUSLAND ?? NÆR KOLLISJON: Det var ikke mye om å gjøre før personbile­n frontkolli­derte med lastebilen som kom imot på E18 i Tvedestran­d.
FOTO: CHRISTOFFE­R AUSLAND NÆR KOLLISJON: Det var ikke mye om å gjøre før personbile­n frontkolli­derte med lastebilen som kom imot på E18 i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway