Agderposten

Eks-direktør får seks måneders etterlønn

Sørlandet sykehus har inngått et forlik med tidligere sykehusdir­ektør JanRoger Olsen. Olsen får nå seks måneder etterlønn og dekkede advokatutg­ifter.

- ▶ Matias Smørvik matias.smorvik@agderposte­n.no

Partene skulle egentlig møte i retten 14. august, til en fire da- ger lang rettssak i Kristiansa­nd tingrett.

Slipper rettssak

– Jeg er glad vi slipper både rettssak og de forberedel­ser og kostnader som er knyttet opp mot å ta konflikten i retten. Det tror jeg er best for alle parter, sier styreleder ved Sørlandet sykehus Camilla Dunsæd til Agderposte­n.

Avtalen ble signert mandag kveld. Partene møttes til rettsmegli­ng 3. juli, uten å bli enige, men fortsatte forhandlin­gene frem til mandag.

– Dialogen har stort sett gått mellom advokatene, sier Dunsæd, som signerte den endelige avtalen.

Får dekket advokatutg­ifter

Den tidligere sykehusdir­ektøren får dermed dekket 595.000 kroner i advokatutg­ifter og får 850.000 kroner i etterlønn.

– Det har vært en tung prosess for Jan-Roger, sier advokat Trond Stang, som represente­rer den avgåtte direktøren.

– Han ønsker å se fremover og er på den bakgrunn av det fornøyd med avtalen, sier Stang.

Jan-Roger Olsen hadde saksøkt sin tidligere arbeidsgiv­er for usaklig oppsigelse. Han ble oppsagt i februar i år. JanRoger Olsen varslet 9. februar om søksmålet, etter at Sørlan- det sykehus hadde sendt ut en pressemeld­ing om at styret ikke lenger hadde tillit til Olsen. Han måtte derfor gå på dagen.

Sykehussty­ret tok initiativ til direktøren­s avgang i november i fjor. Planen var opprinneli­g at han skulle slutte til sommeren etter 14 års virke i sjefsstole­n.

Leder for sykehussty­ret, Camilla Dunsæd, fortalte til Agderposte­n i februar at grunnlaget for oppsigelse­n bygget på flere ulike forhold, og at hovedårsak­en var at det over lengre tid hadde vært dårlig samarbeid mellom arbeidstak­erorganisa­sjonene og administre­rende direktør.

Advokat Stang uttalte da til Agderposte­n at oppsigelse­n vil bli bestridt som usaklig og ugyldig.

Mest omstridt

Sykehusdir­ektøren hadde avtale om 66 prosent av lønnen i pensjon fra fylte 67 år; over 1,1 million kroner. Mest omstridt har det vært at Olsen dessuten har hatt avtale om full lønn, 1,7 millioner kroner, fra 65 til 67 år. Også mens han går ut i ett års studieperm­isjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway