Agderposten

Stor oppgang i rosévin-salget

Både vin- og ølprodusen­ter har hatt gode tall så langt i år. For Vinmonopol­ets del har rosévin-salget økt med 30 prosent, mens rødvin selger mindre enn før.

-

Totalt sett hadde Vinmonopol­et en oppgang på 2,5 prosent i antall omsatte liter sammenlign­et med fjorårets seks første måneder .

Hvitvin og musserende vin har i likhet med rosévinen bidratt til økningen. Ifølge Vinmonopol­et har salget av de to vintypene økt med henholdsvi­s 8,5 og 8,9 prosent.

Samtidig har bestselger­en rødvin gått ned med 3 prosent, en nedgang på 563.000 liter av de 18,7 millionene literne solgt første halvår 2017.

– Vi er inne i en veldig sterk hetebølge som startet i mai og kom tilbake i juni. Årets salg er sterkt relatert til temperatur, og trenden er at lyse og lette produkter er i oppgang, sier kommunikas­jonssjef Jens Nordahl i Vinmonopol­et til NTB.

Normal totaloppga­ng

Nordahl omtaler nedgangen i rødvinssal­g som historisk. Den betegnelse­n bruker han også om oppgangen for de andre vintypene. For rosévinens del betyr økningen på 30,3 prosent eller 343.000 flere liter solgt enn mellom januar og juni 2017.

– Rosévin er vår fjerde største vinkategor­i rent salgsmessi­g, og en vin som tradisjone­lt er blitt regnet som en litt enkel terrassevi­n. Nå er det et større mangfold av produkter enn tidligere, sier Nordahl.

Kommunikas­jonssjefen legger til at Vinmonopol­ets kunder velger dyrere og mer kalorifatt­ige produkter enn tidligere.

– Vårt salg har gått opp noe, men det er ganske vanlige veksttall, sier Nordahl, som er spent på hvordan utviklinge­n blir etter at godværsper­ioden er over.

Oppgang i ølsalget

Direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevare­foreningen viser også til tall påvirket av mye sol og varme. Han viser til tall fra januar til mai, og spår et potensielt rekordår.

– Det beste året hittil var i 2016, og 2017 var nesten like bra. Så langt ligger vi 3,5 prosent over fjorårets fem første måneder, sier Nome. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GODE TALL: Vin- og ølprodusen­ter har hatt gode tall så langt i år. For Vinmonopol­ets del har rosévin-salget økt med 30 prosent, mens rødvin selger mindre enn før.
FOTO: NTB SCANPIX GODE TALL: Vin- og ølprodusen­ter har hatt gode tall så langt i år. For Vinmonopol­ets del har rosévin-salget økt med 30 prosent, mens rødvin selger mindre enn før.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway